| KAUPUNKI - STADEN

Kauniaisten kirjasto palvelee etänä

Kirjasto ja omatoimikirjasto ovat suljettu ainakin 13.5. asti, mutta kirjastopalveluita saa silti etänä poikkeustilanteen aikana. Henkilökuntaan voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

– E-kirjaston suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime aikoina. E-kirjaston kautta pääsee lukemaan kirjoja ja lehtiä, kuuntelemaan musiikkia ja osallistumaan eri kursseihin, kirjaston tiedottaja Maria Grundvall kertoo.

Jos e-aineisto on uusi tuttavuus, kannattaa ensin lukea ohjeet osoitteesta helmet.fi/ekirjasto. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään, jos asiakas tarvitsee apua e-aineistojen kanssa. E-aineiston hyödyntämiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Jos kirjastokorttia ei ole, voi hakea tilapäisen e-asiakastunnuksen sähköpostiosoitteesta ekortti@helmetkirjasto.fi.

Palvelut puhelimitse

Monilta ihmisiltä poikkeustila vaatii uusia tietoteknisiä taitoja, ja sen takia kirjasto antaa digitukea puhelimitse. Digitukiaika tulee varata aina etukäteen (1 h/asiakas, arkisin klo 12–16). Digitukihenkilön kanssa käydään läpi, miten joku palvelu tai järjestelmä toimii. Asiakas valitsee itse, mihin palveluun hän haluaa tutustua.

– Kirjaston kautta saa edelleen lukuvinkkejä ja tietopalvelua, aivan kuten normaalistikin. Jos asiakas ei itse keksi, mistä voisi löytää tietoa jostain aiheesta, kirjasto voi suositella hyviä tiedonlähteitä, Maria Grundvall kertoo.

Lisäksi kirjaston uusi juttupuhelin päivystää keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–12.

Maria Grundvall.

– Juttupuhelimessa voi rauhassa kuulla kirjastouutisia ja –vinkkejä. Kirjastonhoitaja ehtii myös puhua niitä näitä, Maria Grundvall sanoo.

Kevään ja kesän kirjauutuudet saapuvat nyt pikkuhiljaa kirjastoon, ja niitä voi varata valmiiksi itselleen netissä osoitteesta luettelo.helmet.fi, kunhan hyllyssä ei ole vielä vapaita niteitä. Saapuneet varaukset pidetään kirjastossa ja ne voidaan noutaa, kun kirjasto aukeaa. Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuina.

Somen kautta tietoa palveluista

Nyt jos koskaan kannattaa seurata kirjaston somekanavia. Niiden kautta saa tuoretta tietoa uusista palveluista ja etätapahtumista kaikenikäisille.

– Kirjasto on esimerkiksi perustanut Facebook-lukupiirejä, johon kaikki kiinnostuneet voivat liittyä. Kirjastoissa järjestetään tällä hetkellä runsaasti etätapahtumia, kuten etäsatuhetkiä ja kirjailijahaastatteluita.

Kirjasto ottaa mielellään vastaan toiveita ja kehitysideoita toimintaan liittyen. Aluehallintoviraston linjauksen mukaan kirjastojen tulee toistaiseksi pidättäytyä kokonaan fyysisen aineiston jakelusta/lainauksesta, mutta muita palveluita kehitetään jatkuvasti ja kiireisellä aikataululla.

Kirjaston yhteystiedot: kirjasto@kauniainen.fi Tiedustelut ja digituen ajanvaraus: 050 411 6504 arkisin klo 10–15. Kirjaston juttupuhelin: 050 411 6249 ke, to klo 10–15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *