| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunginhallitus palautti kaupungintalon alueen kaavaehdotuksen

Kaupungintalon alueen kaavamuutos käsiteltiin maanantai-iltana kaupunginhallituksessa. Asia palautettiin yhdyskuntavaliokunnalle äänestyksen jälkeen.

Yhdyskuntavaliokunta oli esittänyt, että luonnos asetettaisiin nähtäville siten, että Kauniaistentielle rajoittuvan rakennusmassan räystäskorkeus madalletaan kolmella metrillä mikä myös alentaa kerroslukumäärää. Lisäksi esitettiin, että Junghansinkujan eteläpuolelle ulottuva rakennusmassa lyhennetään puoleen alkuperäisestä mikä mm. mahdollistaisi nykyisen puuston säilyttämisen.

Kaupunginhallitukselle valmisteltu päätösehdotus perustui kuitenkin esityksestä poiketen ratkaisuun, jossa rakennuksen pohjoispäähän ei esitetty madallusta ja eteläpään lyhentämistä tutkittaisiin vielä ennen nähtäville asettamista.

Asia palautettiin yhdyskuntavaliokunnalle äänestyksen jälkeen. Rkp:n ja vihreiden edustajat kannattivat ratkaisua, jossa räystäskorkeutta madalletaan koko rakennuksen osalta kolmella metrillä ja eteläpään kohdalla poistetaan noin 2/3 rakennusmassasta. Kauniaistentien päätyyn halutaan myös muutoksia. Äänestystulos kaupunginhallituksessa oli 4-3 palautuksen puolesta.

Kaupunginhallituksen käsittely os www.kauniainen.fi/paatoksenteko,  kaupunginhallitus 20.4.2020, asia 6.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *