| KOULUT - SKOLAN

Koulut avataan – näin se tapahtuu Kauniaisissa

Hallitus on päättänyt avata peruskoulut ja päiväkodit 14. toukokuuta alkaen. Päätös ei koske toisen asteen kouluja ja korkeakouluja.

Monta viikkoa kestäneen etäopetuksen jälkeen koulut avaavat taas ovensa. Näin hallitus tiedotti keskiviikkoiltana.

Kauniaisten sivistystoimenjohtajan Heidi Backmanin mielestä on hienoa saada lapset takaisin kouluihin ja päiväkoteihin.

– Tiedämme, että monet lapset ovat kaivanneet kavereiden ja opettajien tapaamista sekä tuttuja rutiineja. Koulunkäynnin sosiaalinen puoli on ehkä jopa yhtä tärkeää kuin itse oppiminen.

Tärkeää on myös, että ysiluokkalaiset saavat päätöksen peruskoululle ja että opettajat saavat tavata niitä oppilaita, joista ovat kantaneet huolta, Backman sanoo.

Kauniaisissa paluuta tavalliseen koulunkäyntiin aletaan suunnittelemaan kunhan esimerkiksi ryhmien kokoihin liittyvät ohjeistukset saadaan. Selvää on kuitenkin, että koulut ja päiväkodit ovat auki kaikille lapsille ja oppilaille 14. toukokuuta.

– Opetusministeri Li Andersson (vas) oli selväsanainen siitä, että nyt luovutaan etäopetuksesta ja siirrytään normaaliin opetuksen ja normaaleihin poissaolokäytäntöihin. Siitä huolimatta on erittäin tärkeää, että kaikki kunnioittavat ohjeistuksia turvaväleistä ja käsien pesusta. Kipeiden lasten ei tietenkään kuulu tulla kouluun tai päiväkotiin, Backman sanoo.

Hallituksen päätös avata koulut perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen. THL:n mukaan lapset saavat harvoin tartunnan, eivätkä myöskään herkästi tartuta toisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *