| YLEINEN - ALLMÄN

Matkasseinsamlingen populär

Grankulla stad, Grani Närhjälp, Grankulla finska och svenska församlingar ordnar just nu en matkasseinsamling i Köpcentret Grani. Det har kommit flera förfrågningar om hjälp.

Du kan delta i insamlingen på S-market och K-Supermarket genom att köpa torrvaror eller konserver och skänka dem till Grani Närhjälps frivilliga varukorg.

– Det har varit en glädje att vara på plats och ta emot matdonationer. 15-åriga killar har kommit på sina moppar med spagettipaket de köpt från butiken. Människor i alla åldrar har donerat men unga och unga vuxna har varit speciellt aktiva. Vi har fått mycket donationer. Vi är glada över dem, och tacksamma över hur insamlingen tagits emot, säger Sanna Jensen på Grani Närhjälp.

Det har kommit flera förfrågningar om hjälp.

– Jag tror ändå att alla som behöver hjälp ännu inte fått veta om mathjälpen. Vi antar att fler kommer att be om hjälp

Insamlingen började 14.4 och fortsätter till den 24.4. Insamlingen sker på vardagar. Nästa insamlingsperiod planeras från mitten av maj och till juni.

Grani Närhjälp bistår även med annat. Hjälp med att handla mat har man redan inlett med hjälp av några frivilliga ungdomar.

– Flera villiga, uttryckligen ungdomar, har anmält sig frivilliga. Det är fint att igen få märka hur medvetna ungdomarna är om situationen. Vi fick på en vecka tio nya frivilliga.

Alla som ställt upp som frivilliga de senaste veckorna har varit kring 30 år eller yngre.

Om du behöver mathjälp:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *