| KAUPUNKI - STADEN

Parvekeharjoitukset supersuosittuja Granissa

Parvekeharjoittelu on otettu vastaan suurella innolla Kauniaisissa. Treeneihin osallistuvat sekä vanhat että nuoret asukkaat. Ensimmäinen päivä (7.4.) oli täpötäynnä, kertoo Helena Pirvola-Nykänen.

Ilmoittautumisia tulee lisää koko ajan, ja kansalaisopiston liikunnanohjaajat Helena Pirvola-Nykänen, Nina Rudd ja Mervi Muukkonen joutuvat jakautumaan moneksi, jotta ehtivät joka paikkaan.

– Kaikki ovat olleet hyvin tyytyväisiä harjoitteluun. Se on lähinnä tarkoitettu iäkkäille, jotka eivät tällä erää voi tulla ulos liikkumaan, mutta on myös hyvää taukojumppaa heille, jotka ovat etätyössä, Helena Pirvola-Nykänen kertoo.

Mervi Muukkonen (vas.) ja Nina Ruda.

Helenan mukaan vanhempi väki liikkuu talven aikana vähemmän ja alkavat liikkua enemmän keväällä. Tällä haavaa näin ei voida tehdä, joten ryhmänjohtajat joutuivat keksimään jotain, koska on tärkeää etteivät iäkkäät jää istumaan. Monet kaupungit ovat ottaneet käyttöön parvekeliikunnan.

– Kynnys tulla mukaan on matala, koska moni osallistuu meidän voimistelutunneillemme muutenkin ja tunnemme toisemme.

Erityisen hyvin homma toimii vanhoissa kerrostaloissa, joissa parvekkeet osoittavat samaan ilmansuuntaan. Uusissa taloissa on vaikeampaa. Yhdessä Yhtiöntien kerrostalossa puolet asukkaista osallistui harjoitukseen.

–  Hienoa, että voimme tuoda päivän aikana hieman iloa, Helena sanoo.

 Voimistelua myös verkon kautta

Kun KG vieraili Laaksotiellä keskiviikkona (8.4.), noin 15 henkeä otti osaa voimisteluhetkeen.

Soile ja Matti Teramo asuvat Laaksotiellä ja tulivat pihalle jumppaamaan.

– Palaute on ollut hienoa, hyvin myönteistä. Suureksi osaksi tunnemme toisemme ennestään. Nämä ihmiset tarvitsevat sosiaalisia kohtaamisia, ja tämä auttaa siihen vähän, sanoo Mervi Muukkonen.

Nina Rudd kertoo, että kaupunki alkaa pian näyttää myös voimistelupätkiä Youtubessa.

– Linkki tulee kaupungin nettisivuille, Nina kertoo.

Sisarukset Matti ja Soile Teramo asuvat Laaksotiellä ja tulivat pihalle jumppaamaan.

– Minulla ei ole parveketta, Matti sanoo.

Kummankin mielestä idea voimistelusta on huippuhieno.

– Ihanaa. Minulle tämä oli toinen kerta, ja osallistumme myös jatkossa, Soile sanoo.

Näin toimii parvekeharjoitus:

Voit osallistua harjoitukseen omalla parvekkeellasi, terassilla tai pihalla. Muista pitää noin kolmen metrin turvaetäisyys. Harjoitus kestää noin 20 minuuttia ja siinä keskitytään harjoitteisiin, jotka sopivat erityisen hyvin vanhemmille henkilöille, joille tosiaan on suositeltu pysymistä kotona mahdollisimman paljon.

Tällä haavaa tutkitaan, mitkä taloyhtiöt saattavat olla kiinnostuneita parvekeharjoittelusta. Ilmoittautumisia tulee koko ajan.

– Kun taloyhtiö on ottanut yhteyttä, asetamme ilmoituksen ajankohdasta talon pääovelle tai ilmoitustaululle. Niissä kerrostaloissa, joissa se on käytännössä mahdollista, pudotamme ilmoituksen harjoitusajoista kaikkien postiluukkuun. Ajat tulevat myös Kauniaisten kaupungin nettisivuille, jotta kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden tulla mukaan, Helena kertoo.

Ota yhteyttä liikunnanohjaajaan puhelimella, tekstiviestillä tai sähköpostilla, jos taloyhtiösi haluaa hankkia parvekeharjoittelua talon asukkaille: helena.pirvola-nykanen@kauniainen.fi, puh: 050 5556 252.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *