| KAUPUNKI - STADEN

Staden: Coronafall i Villa Bredas stödtjänster

Ett fall av coronavirus har i helgen bekräftats inom Villa Bredas stödtjänster, meddelar staden.

Den insjuknade personen har inte varit i kontakt med vårdpersonalen eller de som bor på Villa Breda.

Med anledning av detta har personalen i stödtjänsterna försatts i 14 dagars karantän. De har ersatts av andra arbetstagare.

– Det är något vi varit oroliga skall hända, eftersom de som bor i Villa Breda alla hör till riskgruppen och är speciellt utsatta. Tur i otur var att den insjuknade personen jobbade i stödtjänsterna och inte har varit i kontakt med vårdpersonalen eller de som bor på Villa Breda, säger stadsdirektör Christoffer Masar.

Staden kunde snabbt försätta personalen i Villa Bredas stödtjänster i karantän.

– All övrig personal som varit i kontakt med den insjuknade personen jobbar på distans under de följande 14 dygnen. Jag hoppas att vår insjuknade anställda endast har insjuknat i den lindriga varianten av sjukdomen och att vår övriga personal inte blivit smittad, säger han och tillägger:

– Ett stort tack till både social- och hälsovårdspersonalen samt personalen i stödtjänsterna för ert värdefulla arbete och snabba åtgärder, med hjälp av vilka riskerna för vidare spridning av sjukdomen har minimerats.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *