| KAUPUNKI - STADEN

Yksinyrittäjän korona-avustuksen hakeminen alkaa Kauniaisissa pääsiäisen jälkeen

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen kotikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa, kaupunki ilmoittaa.

Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

– Kauniaisten kaupunki ryhtyy myöntämään näitä tukia pääsiäisen jälkeen. Haku tapahtuu Kauniaisten verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella, joka myös sisältää tietoja tarvittavista liitteistä yms. Tämä lomake tulee sivuille piakkoin, kaupunki kirjoittaa nettisivuillaan.

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka. Yrityksen, joka hakee tukea Kauniaisten kautta, tulee olla YTJ-rekisterissä merkitty Kauniaisiin.

Tässä avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot.

Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa. Korvausta ei siten katsota yrittäjän yrityksestä saamaksi tuloksi.

– Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, kaupunki ilmoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *