| YLEINEN - ALLMÄN

3 frågor om Kaunis Granis nya utseende

Kaunis Granis styrelse har på redaktionsrådets förslag beslutat att tidningen från augusti får en ansiktslyftning.

 

Det här innebär att Kaunis Grani delvis får ett nytt utseende, det vill säga det blir små förnyelser här och där.

Vad innebär ansiktslyftningen, grafiker Laura Markkanen (på bilden), som ansvarar för tidningens utseende på reklambyrån Kapteeni Kuu?

– Titelbladet förnyas delvis, så även typografin, det vill säga teckensnittet, och färgerna. Meningen är att ge tidningen ett fräscht och modernt uttryck utan att glömma bort läsbarheten. Förnyelsen görs ändå finkänsligt så man fortfarande känner igen sin tidning.

Vad är i ditt tycke den viktigaste förnyelsen?

– Helheten avgör slutresultatet för ansiktslyftningen. Men en av de viktigaste delarna är en ny pärm och nyhetsuppslag. Viktigt är också delen Staden informerar, det är meningen att den ska bli tydligare och mera visuell.

Vad är den största utmaningen med tidningens ombrytning?

– Kaunis Grani är tvåspråkig och det innebär vissa utmaningar. Sidans yta måste delas jämnt mellan språken och stora bilder borde också rymmas med. Å andra sidan ser jag tvåspråkigheten som ett drag som ger tidningen en särprägel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *