| YLEINEN - ALLMÄN

3 kysymystä Kaunis Granin ilmeen uudistuksesta

Kaunis Granin hallitus on toimitusneuvoston esityksestä päättänyt, että lehden ilme saa “faceliftin” elokuusta lähtien.

Tämä tarkoittaa sitä, että Kaunis Grani saa uuden ilmeen – hallitusti – eli pieniä modernisointeja luvassa siellä täällä.

Graafikko Laura Markkanen (kuvassa), lehden ulkoasusta vastaavasta Kapteeni Kuu -mainostoimistosta, mitä facelift-uudistus tuo tullessaan?

– Lehden nimiö uudistuu, samoin typografia eli kirjasintyypit sekä värimaailma osittain. Tarkoitus antaa lehdelle moderni ja raikas ilme, luettavuutta unohtamatta. Uudistus on kuitenkin hienovarainen, jolloin lehden tunnistettavuus säilyy.

Mikä on tärkein uudistus mielestäsi?

– Faceliftin lopputuloksen ratkaisee kokonaisuus, mutta yksi tärkeimmistä osista on uudistuva kansi ja uutisaukeama. Tärkeä on myös Kaupunki tiedottaa -osio, josta on tarkoitus tehdä selkeämpi ja visuaalisempi.

Mikä on suurin haaste lehden taittamisessa?

– Kaunis Grani on kaksikielinen, mikä asettaa omat haasteensa. Sivun pinta-ala on jaettava tasapuolisesti molemmille kielille, ja mukaan tulisi mahtua myös suuria kuvia. Toisaalta näen kaksikielisyyden piirteenä, joka tekee lehdestä omaleimaisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *