| KAUPUNKI - STADEN

Biblioteken öppnar, men ännu oklart när det sker i Grankulla

Biblioteken tillåts omgående låna ut böcker och annat material. När öppnar bibban i Grankulla?

Regeringen har fastställt en hybridstrategi för hantering av coronakrisen och för att stegvis avveckla restriktionerna.

När öppnar bibban i Grankulla, informatiker Maria Grundvall?

– Det vet vi inte riktigt just nu. Regeringen gav biblioteken lov att börja låna ut genast, men det tar några dagar att ordna saken praktiskt i Helmet-biblioteken så att verksamheten blir så säker som möjligt för både kunder och personal. Att vistas normalt i bibliotekets utrymmen blir tillåtet först från och med 1.6.2020, så utlåningen i maj sker under någon form av specialarrangemang. Vi informerar genast på våra hemsidor när vi vet hur och när utlåningen kan ske.

Hur kommer öppettiderna att se ut?

– Det här är också något som vi måste återkomma till. 

 Vad betyder regeringens beslut för er del i praktiken: avstånd, osv?

– Bibliotekens verksamhet regleras av Regionförvaltningsverket så vi inväntar deras förhållningsorder. Det handlar säkert åtminstone om att kundernas ombeds hålla säkerhetsavstånd och inte komma till bibban om de känner sig sjuka, samt att biblioteken prioriterar olika former av självservice. Skyddande plexiglas och liknande kommer också att installeras. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *