| KAUPUNKI - STADEN

Kirjastot avautuvat, epävarmaa milloin Kauniaisissa

Kirjastot saavat heti lainata kirjoja ja muuta materiaalia ulos. Milloin Kauniaisten kirjasto aukeaa?

 

Hallitus on päättänyt koronakriisin käsittelyn hybridistrategiasta ja asteittaisesta rajoitusten purkamisesta.

Milloin Kauniaisten kirjasto aukeaa, informaatikko Maria Grundvall?

– Emme tiedä vielä nyt. Hallitus antoi kirjastoille luvan lainaustoiminnan aloittamiseen heti, mutta käytännön asioitten hoito vie muutamia päiviä, jotta toiminta Helmet-kirjastoissa toimii niin turvallisesti kuin mahdollista asiakkaitten ja henkilökunnan kannalta. Oleskelu kirjaston tiloissa on sallittua vasta 1. kesäkuuta 2020 alkaen, joten lainaaminen toukokuussa hoituu erityisjärjestelyjen avulla. Tiedotamme kotisivuillamme heti, kun tiedämme, milloin ja miten lainaustoiminta alkaa.

Millaisilta aukioloajat alkavat näyttää?

– Tämä on myös niitä asioita, joihin meidän pitää palata.

Mitä hallituksen päätös käytännössä tarkoittaa teille: turvaetäisyyteen ja niin edelleen?

– Kirjaston toimintaa säädellään aluehallintovirastossa, joten odotamme heidän määräyksiään. Varmasti kyse on ainakin siitä, että asiakkaita pyydetään ottamaan huomioon turvavälit, ja etteivät he tule kirjastoon, jos tuntevat olonsa sairaaksi. Kirjasto priorisoi myös erilaiset itsepalvelut. Suojapleksit ja sen kaltaiset myös asennetaan.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *