| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Elever från Kasavuoren koulu belönades för uppsatser i svenska

Svenska Folkskolans Vänner arrangerar tillsammans med föreningen Svensklärarna i Finland rf uppsatstävlingar i svenska för finskspråkiga grundskoleelever. I fyra kategorier prisbelönades i år så många som tre elever från Kasavuoren koulu. 

De prisbelönade från Grankulla är Nina Repo, Julia Yli-Jaskari och Saana Mäkelä. Grattis!

Första prisen i tävlingen gick till Lotte Wallenius från Reso, Emma Multala från Pyhäsalmi och Taru Ovaska från Helsingfors. Totalt 48 bidrag sändes in.

Här juryns prismotivering:

Kategori Årskurs nio, medellång lärokurs:

II-pris: Nina Repo, Kasavuoren koulu, Grankulla. 

Andra pris går till Nina Repo för hennes förnuftiga attityd gentemot sina konsumtionsvanor och sitt sparande. Nina vet att inget kommer gratis i livet, och hon hjälper gärna till i hemmet mot en liten slant. Ninas uppsats är skriven på en felfri svenska, vilket gör den angenäm att läsa, samtidigt som texten innehåller lämpliga mått av självgranskning och sund penninghantering. 

Kategori Årskurs nio, lång lärokurs: 

III-pris: Julia Yli-Jaskari, Kasavuoren koulu, Grankulla.

Tredje pris får Julia Yli-Jaskari för hennes text om hur hon tänker uppnå sina egna mål. Julia har vuxit upp med en sund attityd till pengar och vet att inget kommer av sig självt här i livet. Julias svenska språk är mångsidigt och uttömmande, när hon i sin sparplan beskriver effekterna av en hållbar ekonomi. Små impulsköp avstår hon gärna från, och lägger hellre systematiskt undan en slant för att senare kunna uppfylla sina drömmar. Har vi här en framtida ekonomisk rådgivare? Mycket möjligt.

Kategori Årskurs nio, språkbad

III-pris: Saana Mäkelä, Kasavuoren koulu, Grankulla. 

Tredje pris tillfaller Saana Mäkelä för hennes effektiva, och samtidigt resultatbringande, strategi att sakta men säkert utöka sin veckopeng. Sanna beskriver på en god svenska hur hon gärna hjälper till med hemsysslor, och med sin syster som medarbetare, fördelas sysslorna rättvist och systematiskt. Saanas kassaflöde ökar i takt med att hennes ansvarsområden växer, och hon vet att det alltid är bra att ha pengar i reserv. Bra resonemang!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *