| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kasavuoren koulun oppilaita palkittiin aineenkirjoittamisesta ruotsiksi

Suomen ruotsinopettajat ry ja Svenska Folkskolans Vänner järjestävät yhdessä kirjoituskilpailuja ruotsiksi suomenkielisille peruskoulun oppilaille. Tänä vuonna jopa kolme palkinnonsaajista ovat Kauniaisista ja Kasavuoren koulusta.

Palkinnon saivat Kauniaisista Nina Repo, Julia Yli-Jaskari ja Saana Mäkelä. Onnea!

Ensimmäiset palkinnot kilpailussa voittivat Lotte Wallenius, Raisio, Emma Multala, Pyhäsalmi, ja Taru Ovaska, Helsinki. Kilpailuun lähetettiin 48 kirjoitusta.

Tässä raadin perustelut (ruotsiksi):

Kategori Årskurs nio, medellång lärokurs:

II-pris: Nina Repo, Kasavuoren koulu, Grankulla. 

Andra pris går till Nina Repo för hennes förnuftiga attityd gentemot sina konsumtionsvanor och sitt sparande. Nina vet att inget kommer gratis i livet, och hon hjälper gärna till i hemmet mot en liten slant. Ninas uppsats är skriven på en felfri svenska, vilket gör den angenäm att läsa, samtidigt som texten innehåller lämpliga mått av självgranskning och sund penninghantering. 

Kategori Årskurs nio, lång lärokurs: 

 III-pris: Julia Yli-Jaskari, Kasavuoren koulu, Grankulla.

Tredje pris får Julia Yli-Jaskari för hennes text om hur hon tänker uppnå sina egna mål. Julia har vuxit upp med en sund attityd till pengar och vet att inget kommer av sig självt här i livet. Julias svenska språk är mångsidigt och uttömmande, när hon i sin sparplan beskriver effekterna av en hållbar ekonomi. Små impulsköp avstår hon gärna från, och lägger hellre systematiskt undan en slant för att senare kunna uppfylla sina drömmar. Har vi här en framtida ekonomisk rådgivare? Mycket möjligt.

Kategori Årskurs nio, språkbad

III-pris: Saana Mäkelä, Kasavuoren koulu, Grankulla. 

Tredje pris tillfaller Saana Mäkelä för hennes effektiva, och samtidigt resultatbringande, strategi att sakta men säkert utöka sin veckopeng. Sanna beskriver på en god svenska hur hon gärna hjälper till med hemsysslor, och med sin syster som medarbetare, fördelas sysslorna rättvist och systematiskt. Saanas kassaflöde ökar i takt med att hennes ansvarsområden växer, och hon vet att det alltid är bra att ha pengar i reserv. Bra resonemang!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *