| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Fint mottagande för nya glasskiosken

Mottagandet för den nya glasskiosken på torget i Grankulla har varit mycket positivt enligt ägaren Tomas Wikström som driver företaget Jäätelökeisarit tillsammans med sin fru Susanna.

 

Paret har nu glasskiosker i Kyrkslätt, i Gräsviken, på Drumsö och i Grankulla. Totalt sysselsätter glassbusinessen 15-16 personer sommartid och 4 av dem jobbar i Grani.

– Vi har i flera år försökt hitta en lämplig plats i Grani. Många har sagt att detta har vi väntat på och många tycker säkert också nu i coronatider att det känns bra att få komma till glasskiosken, att det finns någonting som är normalt, säger Tomas Wikström.

Maarit Bäckström köper glass av Andreas Wikström i glasskiosken. Maarit besökte kiosken med sina barnbarn Corinna och Noah. – Igår var vi här två gånger, skrattar hon.

Någon har konstaterat att läget kunde vara bättre för kiosken och även Wikström hade hoppats på en plats närmare ingången till köpcentret eller på andra sidan av byggnaden, men det gick inte bl.a på grund av tillgången till eluttag.

– Men kunderna har nog hittat hit ändå även om vi är litet på sidan. Vi är nöjda med starten, säger han.

Paret driver också en blomsterhandel i Kyrkslätt och gick in i glassbranschen för cirka fem år sedan, eftersom det enligt honom är lugnare på blomstersidan på sommaren. Att de nu etablerat i sig i Grankulla beror enligt Tomas på att stället är bekant eftersom han själv bott och gått i skola i Grankulla och att folk efterlyst en glasskiosk.

Kiosken, som är den enda av parets kiosker som säljer Mövenpick-glass, håller öppet varje dag ända fram till augusti-september.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *