| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granidagen inhiberad – mindre evenemang planeras istället

Nu är det klart. För första gången sedan 1976 blir det ingen Granidag i Grankulla i år. Planen var länge att ordna dagen i augusti istället för i maj, men nu har beslutet om att inhibera evenmanget fattats.

Granidagen ordnas inte i år, vem fattade det slutliga beslutet och varför, stadens informatör Markus Jahnsson?

– Beslutet fattades i stadens befolkningsskyddsgrupp i mitten av maj. Det är den gruppen som i dessa undantagstider gör linjedragningar gällande saker som ska skötas eller inte skötas. Arrangemangen är väldigt arbetsdryga och eftersom det finns risk att vi drabbas av en andra våg i coronapandemin, som skulle inhibera firandet senare så beslöt vi att inte ordna Granidagen i år. Vi konstaterade också att t.ex. Helsingfors har inhiberat många stora publikevenemang i augusti.  

Det blir ingen Granidag i år, men stadens informatör Markus Jahnsson hoppas att Graniborna kommer i håg att stöda de lokala företagarna under våren och sommaren. Här visar han upp stadens, företagarföreningens och lokaltidningens annons med samma förhoppning.

Det finns planer på att ordna mindre tillställningar under hösten. Vad kan det handla om?

– Vi har talat om att ordna mindre konserter, utebio, gatukonst, loppmarknad mm. som inte har så stor publik som Granidagen. Staden och företagarna hjälper nog till med arrangemangen och vi försöker locka privata aktörer att aktivera sig. Torget kunde varje vecka kunde ha något trevligt som piggar upp omgivningen i augusti-september. Det finns ju en del ”vanliga torgplatser” som kan hyras av torgförsäljare nu redan.

Finns det planer på att ordna t.ex. nån typ av marknadsdag på det nya torget i något skede under hösten?

– Vi har talat om det i gruppen som annars ordnar Granidagen. Något mindre marknadsjippo skulle platsa väl i torgomgivningen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *