| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granipäivä on peruttu – tilalle pienempiä tapahtumia

Nyt päätös on tehty. Tänä vuonna ei Kauniaisten Granipäivää järjestetä. Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1976 kun näin tapahtuu. Suunnitelmana oli pitkään siirtää päivä toukokuusta elokuuksi, mutta nyt on päätetty, että tilaisuus perutaan.

Granipäivää ei järjestetä tänä vuonna. Kuka teki lopullisen päätöksen ja miksi, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson?

– Päätöksen teki kaupungin väestönsuojeluryhmä toukokuun puolessa välissä. Tämä ryhmä tekee poikkeusolon aikana päätöksiä niistä asioista, jotka hoidetaan ja mitkä ei. Järjestelyt vaativat paljon työtä ja koska on olemassa riski, että koronaepidemian toinen aalto voi tulla riesaksi, ja sen takia juhlat pitäisi kuitenkin perua myöhemmin. Tämän takia päätimme, että emme järjestä Granipäivää tänä vuonna. Totesimme myös, että esimerkiksi Helsinki on perunut useita suuria yleisötilaisuuksia elokuussa.

Tänä vuonna ei järjestetä Granipäivää, mutta kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson toivoo, että kauniaislaiset muistavat tukea paikallisia yrittäjiä keväällä ja kesällä. Tässä hän esittelee kaupungin, yrittäjien yhdistyksen ja paikallislehden ilmoitusta, jossa esitetään sama toive tuesta.

On olemassa suunnitelmia pienempimuotoisen tilaisuuden järjestämisestä syksyllä. Mistä siinä voi olla kyse?

– Olemme keskustelleet pienempien konserttien, ulkoilmaelokuvanäytösten, katutaidetapahtuminen, kirpputorien ja vastaavien tapahtumien järjestämisestä. Niihin ei tule yhtä paljon ihmisiä kuin Granipäiville. Kaupunki ja yritykset auttavat järjestelyissä, ja yritämme houkutella yksityisiä toimijoita aktivoitumaan. Torilla voisi olla joka viikko jotain mukavaa joka piristää aluetta elo-syyskuussa. Luonnollisesti on olemassa jonkin verran tavallisia toripaikkoja, joita voidaan vuokrata torimyyjille jo nyt.

Onko olemassa suunnitelmia järjestää esimerkiksi jonkinlaisia markkinapäiviä uudella torilla jossain vaiheessa syksyllä?

– Olemme keskustelleet tästä ryhmässä, joka on muuten mukana Granipäivän järjestelyissä. Jonkinlainen pienempi markkinajippo voisi sopia hyvin toriympäristöön.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *