| KAUPUNKI - STADEN

Gymnasierna fortsätter med distansundervisning

Gymnasierna i Grankulla fortsätter med distansundervisning resten av vårterminen. Det beslutade stadens ledningsgrupp på tisdagen.

De begränsningar som gäller gymnasier, yrkesläroanstalter, högskolor och fritt bildningsarbete gäller till och med den 13 maj 2020. Från och med den 14 maj kontrolleras användningen av sådana läroanstalters lokaler för undervisning genom åtgärder enligt lagen om smittsamma sjukdomar, konstaterade regeringen på måndagen. Det är enligt den möjligt att stegvis och på ett kontrollerat sätt återgå till närundervisning.

– Statsrådet rekommenderar dock att undervisningen vid universitet, yrkeshögskolor, gymnasier och yrkesläroanstalter samt inom fritt bildningsarbete och grundläggande utbildning för vuxna ordnas som distansundervisning till terminens slut, sades det i ett pressmeddelande.

Fritidsaktiviteter i Grani

Alla idrottsplatser utomhus är öppna från och med 14.5. Från början av juni kan idrottstävlingar igen ordnas med specialarrangemang. En del av idrottstjänsternas personal patrullerar enligt nuvarande planer maj månad till slut både vardags- och veckoslutskvällar på idrottsplatserna.

– Vi utreder i vilken mån simhallen, ishallen och bollhallen kan vara öppna från och med juni och återkommer med information, skriver staden på sin hemsida.

Medborgarinstitutet, Kaumo och Bildkonstskolan fortsätter med distansstudier läsåret till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *