| KAUPUNKI - STADEN

Kaupungin jakamat puuntaimet kiinnostivat suuresti

Kaupunki jakoi 6. ja 7. toukokuuta pieniä puuntaimia kauniaislaisille, jotka halusivat istuttaa puita omalle pihalleen. Kaupungin oma pyörällä ajanut “puulähetti” jakoi taimet.

 

Kaunis Grani tapasi kaupungin ympäristöpäällikön Anna-Lena Granlund-Blomfeltin, kun hän pyöräili taimien kanssa asukkaiden luo 6. toukokuuta. Tapaamisen aikoihin hän oli jakanut taimia 50:een perheeseen, korkeintaan kolme taloutta kohti.

– Saimme lähes 170 ilmoittautumista, joten minulla on vielä aika lailla ajettavaa, hän sanoi.

Projekti liittyy hiilineutraaliin Kauniaisiin. Kaupunki haluaa, että tontit puustoineen auttavat sitomaan hiilidioksidia, ja samalla sitä, että tämän avulla vihreä ja lehtevä huvilamaisema vahvistuu.

– Kaupunginpuutarhuri Emmi Silvennoinen ja kunnossapitopuutarhuri Minna Aavalehto ajattelivat, että taimet jaetaan kaupunkilaisille Granipäivänä. Mutta koska päivä peruttiin, toimittiin näin.

Kaupunki järjesti tällaisen projektin ensimmäistä kertaa. Anna-Lena Granlund-Blomfelt yllättyi suuresta kiinnostuksesta.

– Mahdollisesti tälle tulee jatkoa tulevaisuudessa, hän sanoi.

Kasvit jaettiin saajan nimilapulla varustettuna. Istutusohjeet laitettiin postilaatikkoon tai ulko-ovelle, jos kyse oli kerrostalosta. Jäljelle jääneet taimet istutetaan kaupungin metsiin ja lähialueelle. Aiemmin keväällä kaupunki oli suunnitellut yhteisiä istutustalkoita Gallträskillä rotareiden kanssa, mutta talkoot jouduttiin ikävä kyllä myös perumaan korona-viruspandemian takia.

– Tämän sijasta kunnossapitopuutarhuri Minna Aavalehto oli ryhtynyt tuumasta toimeen istutustyössä ja istuttanut muun muassa pari sataa pyökin ja tervalepän tainta sekä likimäärin saman verran männyntaimia, kertoo Anna-Lena Granlund-Blomfelt.

Näin monta tainta kaupunki oli tilannut, ja tästä määrästä kaupunkilaiset istuttavat suunnilleen (lukumäärä suluissa).

450 kpl tammea (150)

200 kpl kuusta (90)

150 kpl mäntyä (90)

100 kpl lehtikuusta (100), suosituin puu, taimet loppuivat nopeimmin.

100 kpl visakoivua (100).

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *