| KAUPUNKI - STADEN

Koulut avataan torstaina

Hallitus on päättänyt avata peruskoulut ja päiväkodit 14. toukokuuta alkaen. Päätös ei koske toisen asteen kouluja ja korkeakouluja.

Kauniaisten sivistystoimenjohtajan Heidi Backmanin mielestä on hienoa saada lapset takaisin kouluihin ja päiväkoteihin.

– Tiedämme, että monet lapset ovat kaivanneet kavereiden ja opettajien tapaamista sekä tuttuja rutiineja. Koulunkäynnin sosiaalinen puoli on ehkä jopa yhtä tärkeää kuin itse oppiminen.

– On erittäin tärkeää, että kaikki kunnioittavat ohjeistuksia turvaväleistä ja käsien pesusta. Kipeiden lasten ei tietenkään kuulu tulla kouluun tai päiväkotiin, Backman sanoo.

Käytännöt saattavat vaihdella kouluittain, mutta ajatuksena on, että opetusryhmät pidetään toisistaan erillään sekä pihalla että koulurakennuksessa. Oppilaat ovat koko ajan oman opettajansa kanssa ja niin vähän kuin mahdollista koulun käytävillä tai muissa yleisissä tiloissa. Ylemmillä luokilla opettajat siirtyvät huoneitten välillä aineen mukaisesti, mutta oppilaat ovat koko ajan omassa huoneessaan.

– Erityisesti alaluokilla meillä on paljon opetusta ulkona. Ruokailu tapahtuu luokkahuoneessa ja mahdollisuus käsien pesuun ja -desinfiointiin on olemassa. Koulun päättäjäisiä juhlitaan oman opettajan ja luokan kanssa lauantaina 30. toukokuuta.

Lukiot jatkavat etäopiskelun merkeissä ja viettävät virtuaalisia koulun päättäjäisiä opiskelijoille ja uusille ylioppilaille 30. toukokuuta.

– Toivomme, että oloista huolimatta tunnelma on niin juhlallinen kuin mahdollista. Nuoret ovat sen arvoisia. Aito perinteinen ylioppilasjuhla on suunniteltu pidettäväksi 29. elokuuta. Toivon mukaan uudet ylioppilaat ja opettajat voivat silloin tavata fyysisesti.

Hallituksen päätös avata koulut perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen. THL:n mukaan lapset saavat harvoin tartunnan, eivätkä myöskään herkästi tartuta toisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *