| KAUPUNKI - STADEN

Kulttuuribarometri 2020 – kaikki voivat nyt osallistua verkkokyselyyn

Vuoden 2020 aikana Kulttuuripalvelut saattaa loppuun Kauniaisten kaupungin kulttuuristrategian tulevalle vuosikymmenelle. Vuoden lopussa on määrä esitellä valmis suunnitelma. Asukkailla on nyt mahdollisuus vaikuttaa strategiaan vastaamalla verkkokyselyyn.

– Tavoitteena on saada selville, kuinka kulttuuritoimijat, järjestöaktiivit ja kauniaislaiset ylipäätään kokevat kaupungin kulttuuritarjonnan tällä haavaa. Tai oikeastaan miltä se näytti maaliskuun puolessavälissä. Kulttuuririntama on kokenut juuri nyt kovia ja tulevaisuus näyttää epävarmalta, sanoo kulttuurituottaja Cecilia McMullen.

Epävarmoina aikoina saattaa McMullenin mukaan olla arvokasta pohtia, miten kaupungin kulttuuritarjontaa on arvostettu ja millaista kulttuurielämää on ollut. Ovatko ne konsertit Uudessa Paviljongissa, Bio Granissa tai Kauniaisten musiikkijuhlilla. Tanssiopetusta vai taidetta tai musiikkiopetusta lapsille ja nuorille?

– Nyt on myös mahdollista miettiä puutteita, mitä pitäisi päivittää ja mitkä asiat kiinnostavat ylipäätään, hän sanoo.

Syksyllä Kulttuuripalvelut kutsuu koolle tulevaisuuspajan, jossa voimme katsoa yhdessä eteenpäin ja suunnitella suuntaviivoja kohti vuotta 2030.

Millaisille kysymyksille haluatte vastauksia kauniaislaisilta?

– Mitä arvostetaan, mitä puuttuu, mitä kauniaislaiset kulttuuritoimijat ja yhdistykset haluavat nähdä ja toteuttaa yhteistyössä kaupungin kanssa ja kaupungin tuella.

Kysely on avoinna verkossa 12.6. 2020 asti. Kulttuuristrategiaa ei ole aiemmin työstetty tällä lailla.

Valmis suunnitelma esitellään vuoden lopussa. Johtoryhmä, johon kuuluvat sivistystoimenjohtaja Heidi Backman, sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen, kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anders Lindholm-Ahlefelt sekä kulttuurituottaja Cecilia McMullen, laativat syksyllä 2019 suunnitelman perustan.

– Elinvoimainen ja toimiva strategia syntyy kuitenkin yhdessä niiden kanssa, jotka osallistuvat kaupungin kulttuurielämään joko sisällön luojina, tuottajina tai käyttäjinä. Poikkeustila, jossa nyt elämme, estää tapaamiset sekä yhteisen suunnittelun ja arvioinnin, ja siksi kaupungin kulttuuristrategian toteutus tapahtuu tällä kertaa kulttuuritoimijoille ja -yhdistyksille osoitettavan kyselylomakkeen avulla. Kysely kohdistetaan myös varhaiskasvatuksen henkilöstölle, rehtoreille ja opettajille, taiteen perusopetusta tarjoavien laitosten henkilöstölle sekä niille kauniaislaisille, jotka haluavat vaikuttaa kotikaupunkinsa tulevan vuosikymmenen kulttuuristrategiaan, kaupunki toteaa nettisivuillaan.  

Linkki verkkokyselyyn: Webbenkät – Questback

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *