| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ravintolat taas auki maanantaista lähtien – Myös Moms avaa ovensa

Hallituksen päätöksellä ravintolat voivat taas olla auki kesäkuun alusta lähtien. Moms oli ainut ravintola Kauniaisten keskustassa, joka on ollut keväällä kokonaan kiinni koronan takia. Maanantaina Moms avaa ovensa klo 11.00 lounaalle.

– Mielestämme on hieno asia, että pääsemme taas harjoittamaan elinkeinoamme ja tarjoamaan asiakkailemme taas maukasta ruokaa hyvässä seurassa. Toivottavasti kesästä tulee hyvä ja lämmin, jotta saamme parhaan hyödyn terassikaupasta, Daniel Wallenius, joka vastaa Momentin Restaurants -ravintoloiden konsepteista, markkinoinnista ja viestinnästä, sanoo.

Valitettavasti asiakaspaikkojen puolittaminen sisällä ravintolassa lisää hänen mukaansa taloudellista riskiä, mutta toiveessa on että rajoituksia voitaisiin purkaa asteittain vielä enemmän jotta riski pienenee.

– Lisäksi vielä anniskeluaikojen rajoittaminen leikkaa luonnollisesti rajusti ravintolamme liikevaihtoa.

Moms on auki joka päivä, myös iltaisin. Miten lounastarjoilu tulee käytännössä onnistumaan. Yleensä on ollut buffalounas, onnistuuko se kesällä?

– Lounas tarjoillaan meillä toistaiseksi lautasannosten muodossa, tarjolla päivittäin 5 annosta Iltaisin meillä hieman supistettu a la carte lista, joka myös luonnollisesti tarjoillaan pöytiin. Olemme myös kiinnittäneet huomiota turvaväleihin sisällä ravintolassa ja kiinnitämme myös erityistä huomiota asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen mm. käsidesien ja tehostetun siivouksen kautta, hän kertoo.

Momsilla on tällä hetkellä terassilla 28 asiakaspaikkaa. Suunnitteilla on hieman laajentaa terassia kesän aikana.

Henkilökunta kutsutaan nyt takaisin töihin.

– 1.6 alkaen saamme työllistettyä kaikki vakituiset työntekijät ja kesäkuun puoleenväliin mennessä koko henkilökunta saadaan kutsuttua takaisin töihin.

Eduskunta hyväksyi muutokset

Eduskunta hyväksyi perjantaina lakiin tehtävät väliaikaiset muutokset, joilla ravitsemisliiketoiminnalle asetetaan sellaisia rajoituksia, joilla elinkeinotoimintaa voidaan avata asiakkaille ja samanaikaisesti estää koronavirustaudin leviämistä.

Väliaikaiset rajoitukset koskevat mm. ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja sekä asiakaspaikkamääriä ja niiden käyttöä. Ravintolat voivat olla alkuvaiheessa auki kello 6–23 välisenä aikana ja anniskelu on mahdollista kello 9–22 välisenä aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *