| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Restaurangerna öppna åter från och med måndag – Även Moms öppnar

Regeringen har beslutat att restaurangerna får hålla öppet igen från och med början av juni. Moms är den enda restaurangen i Grankulla centrum som varit helt stängd på grund av coronaepidemin i vår. På måndag klockan 11 öppnar Moms lunchserveringen igen.

– Vi tycker det är fint att vi får utöva vår näring och bjuda kunderna på smaklig mat i gott sällskap igen. Förhoppningsvis blir sommaren bra och varm så vi får den bästa nyttan av uteserveringen, säger Daniel Wallenius, som ansvarar för Momentin Restaurants-restaurangernas koncept, marknadsföring och kommunikation.

Tyvärr innebär halveringen av kundplatserna inne i restaurangen en ekonomisk risk, men Wallenius hoppas att restriktionerna kan trappas ner gradvis ännu mer så att riskerna minskar.

– Dessutom skär ju naturligtvis de begränsade utskänkningstiderna kraftigt ner vår omsättning.

Hur sker lunchen ut i praktiken, vanligen har ni ju stående bord. Lyckas det i sommar?

– Lunchen är tills vidare i portioner på tallrik, vi erbjuder dagligen fem olika alternativ. Om kvällarna har vi en lite reducerad à la carte-meny, den serveras naturligtvis också till bordet. Vi har också fäst uppmärksamhet vid säkerhetsavstånd inne i restaurangen och är särskilt uppmärksamma på kundernas och personalens säkerhet bland annat genom handsprit och effektivare städning, säger han.

Moms har just nu 28 platser på uteserveringen. I planerna ingår en utvidgning av uteserveringen i sommar. Personalen får nu komma tillbaka på jobb.

– Från 1.6 kan vi sysselsätta alla fastanställda och till mitten av juni kan resten av personalen kallas tillbaka på jobb.

Riksdagen godkände ändringarna

Riksdagen godkände på fredagen de lagändringar som krävdes för att restaurangerna ska kunna öppna.

De tillfälliga ändringarna berör bland annat öppettider och tider för alkoholförsäljning samt antalet kundplatser. Restaurangerna kan i ett första skede vara öppna mellan klockan 6–23 och försäljning av alkohol får ske mellan klockan 9–22.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *