| KAUPUNKI - STADEN

Nyt pystyy taas lainaamaan kirjoja – jos varaa ensin

Kauniaisten kirjasto on avannut ovensa asiakkaille. Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan kirjastot saavat toukokuun ajan tarjota pelkästään aineiston noutopalvelua.

Granikirjaston tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa haluamansa kirjat varaamalla ne ensin Helmet-sivuston tai Taskukirjasto-sovelluksen kautta. Kun varaus on saapunut kirjastoon, asiakas voi noutaa sen itsepalveluvaraushyllystä.

  Suosittelemme, että varataan yksinkertaisuuden vuoksi kaikki kirjat samalle kirjastokortille, vaikka ne ovat tarkoitettu eri perheenjäsenille, informaatikko Maria Grundvall kertoo.

Hänen mukaansa on myös hyvä, jos varaukset haetaan yhden henkilön voimin. Näin vältetään ruuhkia kirjastossa.

Kirjasto on toukokuussa auki arkisin klo 11-17. Ensimmäinen aukiolotunti klo 11-12 on ensisijaisesti varattu riskiryhmiin kuuluville.

Suurin osa kirjastosta on pois asiakkaiden käytöstä vielä toukokuun ajan. Tällä hetkellä pystyy lähinnä noutamaan varauksia ja palauttamaan vanhoja lainoja. Tietokoneet ja kopiokone eivät ole käytettävissä, eikä saa myöskään lukea lehtiä kirjastossa.

Pieni valikoima uutuuksia ja Bestseller-kirjoja ovat esillä, jotta asiakkaat voisivat myös löytää sieltä jotain lainattavaa. Kaikki varaukset, myös ne jotka ovat ennen olleet tiskin takana, on siirretty uuteen itsepalveluhyllyyn ja merkitty isoilla kylteillä.

Toivomme, että asiakkaat käyttäisivät itsepalvelua mahdollisimman paljon. Asiakas pystyy siis varaamaan kirjoja netin kautta ja lainaamaan ne itse lainausautomaatilla, Maria Grundvall sanoo.

Hän alleviivaa, että kirjasto pyrkii tällä tavalla luomaan mahdollisimman turvallisen kirjastotilan sekä asiakkaille että henkilökunnalle. Jotta lainaaminen automaatilla onnistuisi, tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Jos pin-koodi onkin päässyt unohtumaan, asiakas pystyy tilaamaan uuden koodin Helmet.fi:n kirjautumissivun kautta.

Kirjaston etäpalvelut ovat edelleen asiakkaiden käytettävissä. Jos kaipaa apua, voi ottaa yhteyttä kirjastoon, 050 411 6504 tai sähköpostitse: kirjasto@kauniainen.fi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *