| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Targa arena utvidgar

Targa arena, som ägs av Grankullaklubben Grani Tennis, utvidgar. I och med projektet får hallen bland annat tre nya padelplaner.

– Padel stödjer mångsidigheten i hallen, det vill säga vi får ytterligare en racketsport vid sidan av de andra (tennis, badminton, squash, bordtennis, pickleball), säger Grani Tennis verksamhetsledare Kirsi Lassooy.

Det är meningen att bygget ska vara klart i november. Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat 0,75 miljoner euro som stöd för byggande av idrottsanläggningar. Budgeten för hela bygget är 3,3 miljoner euro. Grankulla och Esbo garanterar lånet.

Kirsi Lassooy bredvid arenabygget. Freedom Fund arena i Ymmersta i Esbo blev i höstas Targa arena. Hallen firade tio år i september 2019.

I den nya delen kommer det enligt Kirsi Lassooy också två tennisplaner, ett täckt garage under hallen, utrymmen för eftermiddagsklubbar, omklädningsrum för tjejer och killar samt ett fysträningsrum.

– De går att hålla på med många olika grenar i hallen, som har ett ypperligt läge bredvid Grankulla mitt i Esbo, säger hon.

ÖVERSÄTTNING: PATRCIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *