| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Jannike gjorde internationell Corona-musikvideo med sina vänner

Artisten Jannike Sandström från Grankulla och hennes sambo, producenten Niklas Rosström fick en idé under valborg och nu har drömprojektet blivit verklighet. Nu finns en ny, internationell video på Youtube.

Musikerna konstaterar att det blev en helt ny specialskriven låt med tillhörande video som skiljer sej från det mesta man sett på digitala plattformer tidigare.

Man måste bara tro att allt är möjligt så går det vägen, säger Jannike i ett pressmeddelande.

Frustrationen över världsläget gjorde att paret ville bidra med någonting utöver det vanliga och Niklas tog kontakt med många av sina internationella musikerkontakter och tåget började rulla.

Vi befinner oss i ett läge då mänsklig förståelse för varandra och gemenskap är på en helt ny ödmjuk nivå, säger Niklas som haft hand om den koordinerande delen av projektet.

Jannike och Niklas tog först kontakt med sin kompis Henri Växby i London och bad honom skriva en text som skulle handla om alla människor som på något sätt har sin egen historia i den tid vi nu lever i, därav So Many People, So Many Stories som låten fick heta.

Sedan fick musiker från bl.a. London, Las Vegas, Stockholm, Mondilahan, Vasa och andra ställen skicka in sina stämmor med en tillhörande hemmavideo till musikproducenten Janne Hyötys studio i Vasa där musiken slutligen formades och mixades.

Jannike har debuterat som videoklippare och säger att det minst gått en hel vecka till att få allt på plats. Videon föreställer en vägg, lite som livet i allmänhet där alla våra personliga tavlor hänger, tillägger hon. Videon färgas också med en del symboliska bilder av människor och natur.

Vi märkte tidigt att när man gör någonting enbart på känsla och med en total spontanitet så blir det bäst, tillägger Jannike.

Bland de medverkande musikerna kan nämnas trummisen Ralph Salmins som spelat med allt från Elton John, Aretha Franklin och Lady Gaga till Andrew Lloyd Webber och Steve Sidwell, arrangör och trumpetare som har Paul McCartney, Robbie Williams, George Michael och Stevie Wonder på sin meritlista. Från Finland medverkar bl.a. Ingrid Riutamaa från Lahti Sinfonietta, Tuukka Aitoaho och Janne Hyöty samt Jörgen Ingeström från Tomas Ledins band och Jessica Marberger som bl.a körat i Melodifestivalen, “Så ska det låta” och med Björn Skifs.

Vi ville ge ut denna låt samma dag som Finland öppnar upp, dvs. måndagen den 1 juni, säger Jannike som efter det här skall börja med planeringen av årets luciakröning där hon är musikalisk ledare.

 Videon finns på Youtube från och med torsdagen den  4.6 kl 14.00 och den färska låten finns redan på alla digitala platformer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *