| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lättare parkering för anställda inom hemvården

Från och med början av juni blir det lättare för anställda inom hemvården och inom liknande tjänster att parkera. Veronica Rehn-Kivi (SFP) välkomnar lagändringen.

Från och med den 1 juni 2020 blir det lättare för anställda inom hemvården och inom liknande tjänster att parkera. De nya bestämmelserna träder i kraft i samband med den nya trafiklagen. Veronica Rehn-Kivi, riksdagledamot och ordförande för stadsstyrelsen i Grankulla, säger i ett pressmeddelande att det är viktigt att också lagstiftningen följer med utvecklingen så att arbetet inom hemvården är så smidigt och flexibelt som möjligt.

Hon välkomnar lagändringen.

– I fortsättningen kan kommunerna bevilja parkeringstillstånd för hemvården. När det går snabbare att hitta en parkeringsplats frigörs tid för det viktiga hemvårdsarbetet, säger Rehn-Kivi. 

De nya bestämmelserna möjliggör bland annat avgiftsfri parkering och parkering utan tidsgräns vid kommunens gatuparkering och på platser där parkering annars är förbjudet. För detta krävs ett särskilt parkeringstillstånd som beviljas av kommunen till hemvårdare eller företag som erbjuder hemvårdstjänster. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *