| KAUPUNKI - STADEN

”Moni asia on Kauniaisissa hyvin – tästä on hyvä jatkaa”

Ulla Palmroos on Kauniaisten uusi henkilöstöjohtaja. Hän ottaa näin vastuun henkilöstöasioista kun pitkäaikainen henkilöstöpäällikkö Päivi Hytönen jää eläkkeelle.

Kauniainen sai sinusta nyt ensimmäisen henkilöstöjohtajan? Mikä tulee olemaan tärkein tehtäväsi?

– Tärkein tehtävä on henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden kehittäminen edelleen. Moni asia on jo hyvällä tasolla. Maailma kuitenkin muuttuu kovaa vauhtia ja tärkeää on pysyä kehityksen eturintamassa mukana, Ulla Palmroos sanoo.

Mikä tulee olemaan suurin haaste?

– Tiettyjen alojen osalta on rekrytointihaasteita kuntasektorilla, lähinnä varhaiskasvatuksen ja opetuksen puolella ja myös sotepuolella. Lisäksi kuntatalouden kokonaistilanne Suomessa haastaa yleisesti myös henkilöstöjohtamista; nyt täytyy miettiä uudenlaisia toimintatapoja. Vakansseja ei ole tulossa lisää ja tarvitaan järkevää henkilöstösuunnittelua, hän toteaa.

Esimerkkinä hän mainitsee, että voi ajatella uudestaan mihin resurssit keskitetään kun joku esimerkiksi jää eläkkeelle.

Miten työhyvinvointa voidaan ylläpitää ja parantaa kuntahenkilöstön keskuudessa?

– Työhyvinvointi on hyvin laaja käsite. Itse näen, että työnantaja voi vaikuttaa työhyvinvointiin mm. hyvällä johtamisella ja henkilöstökoulutukseen panostamalla sekä osallistamalla henkilöstöä kehitystyöhön. Jokaisella meillä on kuitenkin myös oma vastuu työhyvinvoinnistamme; on tärkeää pitää huolta omasta kunnostaan ja osaamisestaan.

Henkilöstöä oli 771 vuoden 2019 lopussa, joten kyseessä on iso organisaatio. Ulla Palmroos yrittää käydä tutustumassa työyksiköihin mahdollisimman paljon koronapandemian jälkeen tilanteen palattua normaalimmaksi.

Ulla Palmroos aloitti työnsä 18.5. Olette nyt korona-aikana tehneet työtä Päivi Hytösen kanssa yhdessä muutaman viikon ajan. Onko suuri huoli siitä, miten kunnan työntekijät voivat tällaisena vaikeana aikana?

– Kaupungin valmiusjohtoryhmässä on jokaisen toimialan edustus ja myös henkilöstön jaksamiseen poikkeusoloissa on kiinnitetty huomiota. Käsitykseni mukaan henkilöstön hyvinvoinnissa ei ole olennaista muutosta normaaliin, vaikka nopeassa tahdissa tehtiinkin iso digiloikka ja muutettiin toimintatapoja valtiovallan suositusten mukaisesti, Ulla Palmroos sanoo.

Olemme asuneet Espoossa Nuuksion metsien laidalla pian 19 vuotta. Tässä vaiheessa en ole muuttamassa Graniin, mutta kaupoilla ja jumpissa käyn edelleenkin Kauniaisissa, kuten tähänkin asti, Ulla Palmroos sanoo.

Lomautuksista Granissa ei ole päätetty korona-aikaina, mutta työntekijöitä on jonkun verran siirretty tehtävästä toiseen. Varhaiskasvatuksesta on muutama henkilö siirtynyt soten tehtäviin.

Edellinen työnantajasi oli Kirkkonummen kunta missä toimit myös henkilöstöjohtajana noin 4 vuotta. Miten tehtäväsi Granissa tulee eroamaan Kirkkonummen työstäsi ja mitä tuot mukanasi vanhasta työstä?

– Tehtäväkuvani Kauniaisissa on hieman aiempaa laajempi; täällä tehtäväkuvaani kuuluu myös työsuojelupäällikön tehtävät. Lisäksi Kauniaisissa olen kaupungin johtoryhmän jäsen. Mukanani tuon erilaisia toimintamalleja, joita Kirkkonummella jo kehitin ja jalkautin käyttöön.

Sinä, kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja talousjohtaja Mikael Boström olette kaikki tulleet Kirkkonummelta Kauniaisiin. Mistä se kertoo?

– Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnion sanoin tämä kertoo siitä, että Kirkkonummi on hyvä kasvattajaseura! Itse uskon, että tässä on sattumaa. Pääkaupunkiseudulla tapahtuu paljon rekrytointeja kaupunkien välillä ja Kauniaisistakin on jokunen siirtynyt Kirkkonummelle.

3 kysymystä

Koulutus: Valtiotieteiden maisteri

Perhe: Mies ja kolme teini-ikäistä tytärtä

Minkälainen olet, käytä 3 adjektiiviä: Ratkaisukeskeinen, kehittämisorientoitunut ja nopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *