| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Stor uteservering på torget

Det nya torget i Grankulla får en stor uteservering. Bakom projektet står Guido´s och Moms. Serveringen kommer att ha 120 platser.

– Idén och förhoppningen om ett stort uteserveringsområde kom ursprungligen från fullmäktige när användningen av området i olika skeden diskuterades. En stor gemensam och trivsam uterservering istället för många små på torget blir nu äntligen verklighet, säger stadens informatör Markus Jahnsson.

Jenny Lindholm och Daniel Wallenius från Moms höll på tisdagen på att bära ut stolar till uteserveringen när KG fick en intervju med dem. Området kommer att bestå av Moms och Guido´s egna serveringar.

– Idag är det tänkt att vi får utemöblerna på plats, dvs, avsikten är att öppna på eftermiddagen, berättar Wallenius.

Adrian Mihai, Guido´s, samt Jenny Lindholm och Daniel Wallenius, Moms, öppnar ett nytt serveringsområde på torget.

Jenny Lindholm konstaterar att det här har restaurangen väntat på enda sedan torget blev klart. Hittills har de haft 28 uteplatser.

– Åtminstone till en början beställer man från disk och sedan serveras maten till bords. Det här blir säkert en helt fantastisk grej, säger Jenny Lindholm.

Guido´s restaurangchef Niko Sirén säger att deras del öppnar före midsommar.

– Det här är en bra idé att det blir lite liv på torget och tydligen har även kunderna varit inne på samma linje, säger han.

De kommer att ha en egen försäljningsdisk ute. Den är redan beställd, men det dröjer enligt Sirén några veckor innan den är på plats. Även Moms har liknande planer, dvs en egen disk ute.

Köpcentrets chef Heli Vainio är nöjd med lösningen.

– Vi har försökt hitta lösningar, som ger torget mera liv. Moms och Guido´s  uteserveringar är en mycket bra grej, säger hon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *