| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

5 kysymystä uudelle valmennuspäällikölle

Kauniaisten paikallinen voimisteluseura Grankulla gymnastikförening (GGF) on kehittänyt toimintaansa ja palkannut 3.8. alkaen riveihinsä valmennuspäällikkö Annukka Almenoksan. 

Annukka Almenoksa on ammattivalmentaja sekä liikunnan opettaja, mutta myös entinen huipputelinevoimistelija. Hän on voittanut 19 SM-kultaa sekä useita Pohjoismaiden mestaruuksia. Hän on myös EM-kilpailujen ja Maailman Cupin finalisti ja voittanut useita yliopistoliigan mestaruuksia USA:ssa. Ammattivalmentajana hän on toiminut 11 vuotta ja hän valmentaa pääosin telinevoimistelun kilparyhmiä.

Mitä sinä haluat tuoda mukanasi GGF:ään?

GGF omaa pitkän 100-vuotisen historian voimistelun erikoiseurana. Seura on viime aikoina ottanut isoja kehitysaskelia seuratoiminnassaan eteenpäin. Haluan olla mukana tässä upeassa seurassa yhdessä kaikkien seuratoimijoiden kanssa, kehittää koko seuran toimintaa, seuran kaikkien voimistelulajien toimintaa, sekä nostattamassa jo ennestään positiivista seurahenkeä. Tavoitteeni, on viedä seuran harrastetoiminnan kehittämisen lisäksi, seuran molempien kilpalajien; telinevoimistelun ja joukkuevoimistelun kilpatoimintaa entistä laadukkaampaan suuntaan. Olosuhteiden kehittäminen on iso tavoite, ja unelmissa siintää oma telinevoimistelusali.

Kuinka monta ryhmää valmennat itse Granissa?

Valmennan pääosin telinevoimistelun kilparyhmiä. Oma vastuuryhmäni on 8-10 vuotiaiden RT2 kilparyhmä. Tytöt kilpailevat B-, ja C-luokissa. Olen toisena valmentajana RT4 ja RT5 kilparyhmissä, joissa 11-16-vuotiaita D-F-luokan voimistelijoita. Telinevoimistelu, sekä FreeGym (voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour) ovat monipuolisia oheisharjoittelumuotoja. Tiistaisin valmennan 10-12-vuotiaiden muiden lajien oheisharjoitteluun tarkoitettua FreeGym ryhmää. Maanantaisin ohjaan 12-16-vuotiaita telinevoimistelua pidempään harrastuksena harrastaneita 12-16-vuotiaita tyttöjä. Lisäksi koulutan seuramme valmentajia ja ohjaajia seuran kaikissa lajeissa.

Tällä kaudella uutta on tyttöjen iltapäiviin ajoittuvat FreeGym-tunnit joiden toivotaan toimivan myös “voimistelu toisena lajina” -ryhminä. Miksi kannattaa harrastaa voimistelua muiden lajien oheisharjoitteluna?

Voimistelu on monipuolinen laji, jossa jokainen pääsee haastamaan itseään. Aina löytyy jotakin uutta opittavaa. Voimistelu tuo harrastajalleen useita ilon ja onnistumisen hetkiä, ja opettaa ahkeran pitkäjänteisen työn merkityksen. Voimistelu luo kattavan pohjan etenkin kehonhallinnan, liikkuvuuden ja perusakrobatian kehittymisen kautta. Voimistelu on suosittu oheislaji, ja odotamme innolla lajien välistä yhteistyötä oheisharjoittelun tarjoamisen kautta. Voimistella voi ”vauvasta vaariin”, sekä lajitaustasta huolimatta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa voimistelua. Voimistelu on elämäntapa!

Voimistelu on Annukka Almenoksan mukaan elämäntapa. Kuvassa vasemmalta myös Tilda Lundberg, Mathilda Langenskiöld, Sylvia Tötterström, Sofie Hohenthal, Selma Laine ja Eleonora Beutels.

Millä tasolla ollaan kilpavoimistelun osalta Granissa? 

Harrasteryhmät tarjoavat monipuolista, aktiivista, ilon kautta tehtävää laadukasta harjoittelua telinevoimistelun, joukkuevoimistelun, sekä FreeGymin puolella. Seuramme joukkuevoimistelun kilpajoukkueet kilpailevat pääosin harrastesarjassa, muutama joukkue myös kilpasarjassa. Joukkueissa tärkeää on voimistelun ilon tuominen jokaiseen harjoitukseen, ja yhdessä tekeminen. Telinevoimistelun kilparyhmien voimistelijat kilpailevat kilpalinjalla B-F-luokissa, ja osallistuvat voimisteluliiton valmennusryhmien leirityksiin. RT5 kilparyhmän Maya Engström valittiin juuri testileirin kautta Voimisteluliiton Bemarit valmennusryhmään. Telinevoimistelun kilparyhmät leireilevät myös FSG:n Top Team -leirillä, ja ovat saavuttaneet useita mitaleja FSG:n mestaruuskilpailuissa. Tavoite on kehittää molempien lajien kilparyhmien harjoittelua, ja valmennusta entistä laadukkaampaan suuntaan.

Miten haluat voimistelun kehittyvän kaupungissamme?

Olosuhteiden kehittäminen on iso tavoite, ja unelmissa siintää oma pysyvä telinevoimistelusali. Kokoamme talkoovoimin sunnuntaisin telineet, ja puramme ne keskiviikkoisin varastoon. Voimistelijat eivät pääse harjoittelemaan kokonaisella permannolla, joka vaatii pysyvän telinesalin, koska kokoaminen vie useamman tunnin. Toinen haave on iso trampoliini, sekä joustokanveesi ja volttirata. Olosuhteiden kehityksen kautta voimme tarjota entistä laadukkaampaa harrasteryhmien, sekä kilparyhmien toimintaa. Pysyvä telinevoimistelusali mahdollistaisi myös muiden lajien oheisharjoittelun toiminnan kehittämisen, ja tarjonnan lisäämisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *