| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Beachvolley kom till Grani: ”Blir stor hit”

vå helt nya beachvolleyplaner har öppnats bredvid simhallen. Kasabergsskolans och Kauniaisten lukios gymnastiklärare Saija Kujala är entusiastisk inför den nya motionsmöjligheten.

– Det här är min första dag. Jag har spelat med åttondeklassarna idag, säger hon.

Hon är säker på att planerna blir en stor hit.

– Vi har tidigare spelat i Oitans. Det här är helt strålande.

Hon tycker beachvolley är en fin gren som det går bra att spela med grupper av olika slag och med blandade grupper.

– Det är den alldeles bästa motionen, säger hon.

Det är gratis att spela på planerna. För att få spela behöver man bara reservera en tid i simhallens kassa.

Rektor Ilpo Ahlholm vid Kauniaisten lukio berättar att det är skolans elever och lärare som står bakom idén om beachvolleyplaner.

– Under geografikursen gick man igenom hur den kommunala påverkningsprocessen går till och eleverna började sedan påverka beslutsfattandet. Eleverna bekantade sig med stadsplanen, samlade in utlåtanden och presenterade en välmotiverad plan för staden. Det tog sin tid men nu är beachvolleyplanerna där, säger rektorn belåtet

Från skolans sida var det läraren Jarmo Kankkunen och hans elever som drev projektet.

Ur idrottstjänsternas synvinkel var initiativet enligt Grankulla stads idrottsanläggningschef Sari Sarpaneva lysande och en sak som man gärna började förverkliga.

– Planerna byggdes i samarbete med kommunaltekniken och de stod färdiga att användas i juni. Planerna kan användas så länge vädret tillåter under hösten. Till min glädje har jag märkt att planerna tagits emot med stor entusiasm framförallt i skolvärlden, säger hon.

Eleverna har också önskat att planerna kunde placeras så att de inte är inne i simhallsområdet, vilket skulle möjliggöra en friare användning. Den delen av projektet förverkligas inom den närmaste åren när anslagen möjliggör det.

– Eleverna vill att simhallens staket flyttas, så att planerna står på andra sidan staketet. Nu är planerna på insidan och kan användas endast då simhallen är öppen. Tills vidare finns det inte pengar i budgeten för detta, säger Sarpaneva.

Det är gratis att spela på planerna. För att få spela behöver man bara reservera en tid i simhallens kassa, påminner stadens idrottstjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *