| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Bio Grani siirtyy seuraavalle sukupolvelle

Noin 35 vuoden jälkeen Bio Granin yrittäjät Orvokki ja Aarne Lohman kiittävät ja luovuttavat elokuvateatterinsa seuraavalle sukupolvelle. Teatteria hoitaa tulevaisuudessa heidän poikansa Harri ja hänen vaimonsa Riitta Lohman.

 

– Tuntuu haikealta siinä mielessä, että on pitkä rupeama takanapäin, mutta tavallaan hyvä mieli kun on jatkajia. On mukavaa luovuttaa kun tietää, että on tällaiset jatkajat, Aarne Lohman sanoo.

Bio Granin pyörittäminen on ollut elämäntapa pariskunnalle ja on hyvin mahdollista, että he eivät raaski olla kokonaan poissa Granista tulevaisuudessakaan.

Kyllä tullaan olemaan vähän taustalla vielä. Katsotaan miten paljon apua täällä tarvitaan, Orvokki Lohman nauraa.

Pariskunta toteaa, että he ovat viihtyneet todella hyvin Kauniaisissa, ihanien asiakkaiden kanssa.

Suurin muutos asiakkaille alkuvaiheessa on, että Orvokin tilalla tiskin takana istuu toinen henkilö ja salin ovella ei ole Aarne. Monet ovat jo useassa sukupolvessa nähneet heidät Bio Granissa.

Kuvassa Cecilia McMullen (vas.), Orvokki, Aarne ja Riitta Lohman.

Hyvä elokuvatarjonta, ensi-illat ja asiakkaiden viihtyminen ovat pääasia Bio Granissa tulevaisuudessakin. 

– Bio Grani on paikallisteatteri ja pyrimme esittämään niitä elokuvia mitä asiakkaat haluavat ja tietenkin myös ruotsinkielisiä filmejä. Bio Granin asiakkaat ovat aina olleet hyvin tietoisia elokuvatarjonnasta ja on kivaa että he esittävät itse toiveita, Riitta Lohman sanoo.

Tämä on ensimmäinen elokuvateatteriprojekti pariskunnalle. Molemmat ovat päivätyössä muualla.

– Mieheni on kasvanut elokuvaprojektorin vieressä, että tuttua on. Tuntuu tosi hienolta aloittaa elokuva-alalla, Riitta Lohman sanoo.

Miten korona vaikuttaa nyt syksyllä?

– Se vaikuttaa toimintaan suoraan esimerkiksi siten, että elokuvasaliin voidaan ottaa vähemmän ihmisiä. Elokuva-alalla korona vaikuttaa todella paljon. Suurensi-iltoja on siirretty moneen kertaan. On hyvä varmistaa elokuvien näytöstiedot Bio Granin nettisivuilta, hän sanoo.

Elokuvateatteri on auki samalla tavalla kuin ennenkin perjantaista lähtien (7.8.).

Kun Kaunis Grani haastatteli Bio Granin omistajia, myös kaupungin kulttuurituottaja Cecilia McMullen oli paikalla tervehtimässä Orvokki ja Aarne Lohmania.

– Tulin tänään kiittämään isosta kulttuuriteosta. Mielestäni on todella tärkeätä, että kaupungissa on toimiva ja elävä elokuvateatteri!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *