| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nästa generation tar över Bio Grani

Efter 35 år tackar Bio Grani-företagarna Orvokki och Aarne Lohman för sig och lämnar över sin biograf till nästa generation. Bion drivs i framtiden av parets son Harri och hans hustru Riitta Lohman.

– Det känns vemodigt eftersom vi höll på med det så länge men samtidigt bra när vi har någon som tar över. Det är trevligt att lämna över när vi vet att vi har sådana här efterträdare, säger Aarne Lohman.

Det har varit något av en livsstil att driva Bio Grani och det är alldeles möjligt att paret i framtiden inte helt kan hålla sig borta.

– Vi kommer att finnas lite grann i bakgrunden ett slag. Vi får se hur mycket hjälp här behövs, säger Orvokki Lohman och skrattar.

Parets konstaterar att de trivts mycket bra i Grankulla och med sina härliga kunder.

I början är den största förändringen för kunderna att det bakom disken sitter någon annan istället för Orvokki och att Aarne inte står vid dörren till salen. Många har redan i flera generationer sett dem på Bio Grani.

Ett bra filmutbud, premiärer och kunder som trivs står i fokus på Bio Grani även i framtiden.

– Bio Grani är lokal biograf och vi strävar efter att visa filmer som kunderna vill se och naturligtvis också svenskspråkiga filmer. Bio Granis kunder har alltid varit mycket medvetna om filmutbudet och det är trevligt att de kommer med egna önskemål, säger Riitta Lohman.

På bilden Cecilia McMullen (t.v), Orvokki, Aarne och Riitta Lohman.

Det här är parets första biografprojekt. Båda jobbar dagtid på annat håll.

– Min man har vuxit upp bredvid en filmprojektor, så det är bekant för honom. Det känns fint att börja i filmbranschen, säger Riitta Lohman.

Hur påverkar corona i höst?

– Det påverkar verksamheten direkt genom att vi exempelvis kan ta in färre människor i salen. Corona påverkar biografverksamheten verkligen mycket. Stora premiärer har flyttats flera gånger. Det är bra att också kolla filmernas visningstider på Bio Granis webbsida, säger hon.

Biografen är öppen i vanlig ordning från fredagen den 7.8.

När Kaunis Grani intervjuade Bio Granis ägare var även stadens kulturproducent Cecilia McMullen närvarande för att hälsa på Orvokki och Aarne Lohman.

– Jag kom idag för att tacka för en stor kulturgärning. Jag tycker det är mycket viktigt att det finns en fungerande och levande biograf i staden!

 ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *