| KAUPUNKI - STADEN

Caruna ja kunnat palkkasivat kesätyöntekijöitä

Haasteellisena pandemia-aikana sähkönjakeluyhtiö Caruna haluaa tukea jakelualueensa kuntia, ja auttaa niitä palkkaamaan 16-20-vuotiaita nuoria kesätöihin. Kauniaisissa Stella Vuorio työskentelee kaupunginkansliassa Carunan tukemana työntekijänä.

Jokainen kampanjaan Duunienergiaan osallistuva kunta sai tarkoitukseen 4 000 euroa.

– Työtehtäviini kuuluvat esimerkiksi auttaminen arkistoinnissa, kaupungin sosiaalisen median huolehtimisesta sekä Caruna-yhteistyöstä. Lisäksi valokuvaan kaupungin kotisivuille, huolehdin kaupungin puhelinvaihteesta ja informaatiosta, kun vakinainen väki on lomalla.

Hän on myös mukana “opettamassa” chat-robottia, joka alkaa toimia kaupungin kotisivuilla.

– Työnkuvani on siis aika monipuolinen, opin paljon uusia asioita, kertoo Stella Vuorio, joka opiskelee Helsingin yliopistossa pääaineena kiinan kieli ja sivuaineena markkinointia Hankenissa.

Caruna haluaa tukea nuorten työllistymistä.

– Useitten nuorten kohdalla kyse on ensimmäisestä kesätyöstä, ja työtodistus on heille tärkeä. Yhtenä työtehtävänä on tuottaa markkinointivideo kunnasta, ja kertoa nuorten näkökulmasta, miksi heidän kuntansa on upea eri tavoilla. Olen iloinen, että kunnat lähtivät nopeasti mukaan tähän yhteiseen projektiin, sanoo Carunan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *