| KAUPUNKI - STADEN

Caruna och kommuner sysselsätter sommarjobbare

Under den utmanande pandemitiden vill eldistributionsbolaget Caruna stöda kommunerna i sitt nätområde och hjälpa dem att anställa 16–20-åriga ungdomar som sommarjobbare. I Grankulla jobbar Stella Vuorio på stadskansliet som Caruna-sponsorerad anställd.

 

Varje kommun som är med i kampanjen Duunienergiaa får 4000 euro för ändamålet.

– Till mina arbetsuppgifter hör till exempel att hjälpa till med arkiveringen, sköta stadens sociala medier samt caruna-samarbetet, att fotografera för stadens hemsidor, sköta stadens växel och info då ordinarie personal är på semester.

Hon är också med och “lär” chatt-roboten som kommer på stadens hemsidor.

​- Mitt jobb är alltså ganska mångsidigt och jag lär mig många olika saker här, berättar Stella Vuorio, som till vardags läser kinesiska som huvudämne vid Helsingfors universitet och marknadsföring som biämne på Hanken.

​Caruna vill stöda ungdomar i att bli anställda.

– För många ungdomar handlar det om det första sommarjobbet, och arbetsintyget är viktigt för den unga. En arbetsuppgift är att producera en marknadsföringsvideo om kommunen och berätta ur ungdomarnas perspektiv varför deras kommun är så fantastisk på många sätt. Jag är glad att kommunerna gick med i detta gemensamma projekt i snabb takt, säger Carunas kommunikations- och samhällsrelationsdirektör Anne Pirilä.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *