| KULTTUURI -

Håkan Wikman on valittu Kauniaisten Kamarikuoron uudeksi johtajaksi

Satu Simolan ilmoitettua uusien työtehtävien takia joutuvansa luopumaan kuoron johtajuudesta kuoron johto tiedusteli tunnetulta kuoronjohtajalta Håkan Wikmanilta hänen mahdollisuuksistaan ryhtyä johtamaan kuoroa. Käytyjen neuvotteluiden jälkeen vastaus oli myönteinen.

Hänellä on vankka kokemus kuorotyöstä ja hän toimii tänään useiden kuorojen musiikillisena johtajana pääkaupunkiseudulla ympäristöineen.
Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja tehnyt useita levytyksiä ja konsertoinut ympäri Eurooppaa. Hänellä on myös pitkäaikainen kokemus festivaalijohtajana ja hän toimii myös tänään useiden suurten kansallisten ja kansainvälisten musiikkiprojektien koordinaattorina.
Kauniaisten Kamarikuoron syksy tulee olemaan mielenkiintoinen – uusi johtaja, uusi ohjelmisto sekä kuoromatka Tallinnaan ja konsertti Pyhän Olavin kirkossa lokakuussa. 

Miltä kuoron tulevaisuus näyttää Håkan Wikmanin johdolla?
– Suunnittelen kuoron toimintaa mielelläni varsin ennakoivasti. Olemme yhdessä kuoron hallituksen ja musiikkitoimikunnan kanssa laatineet suuntaviivoja tulevan neljän vuoden toiminnasta ja toivottavasti olemme onnistuneet luomaan mielenkiintoisia projekteja, jotka houkuttelevat sekä vanhoja että uusia laulajia. Sopiva määrä konsertteja, yhteiskonsertteja ja matkoja. Pidän kuorolaulamisessa yhteisöllisyyttä erittäin tärkeänä, joten pyrimme löytämään uusia luovia ratkaisuja, jotka lisäävät viihtymistä kuorossa.

Mikä kuoron musikaalinen suuntaus tulee olemaan?
– Toivon, että voin sopivasti lisätä uutta ajattelua ja uutta ohjelmistoa, Håkan kertoo. Pidän paljon uudesta harmonisesta kuoromusiikista, jota jo maineikkaat kansainväliset säveltäjät kirjoittavat. Musiikki vaikuttaa yksinkertaiselta mutta asettaa suuria vaatimuksia laulajamäärien, soinnun ja yhteislaulamisen suhteen. GÖR:illä tulee olemaan mielenkiintoinen ja motivoiva a cappella -ohjelmisto mutta tulemme myös esittämään isompia teoksia yhdessä muiden kuorojen ja orkestereiden kanssa. Musiikin täytyy olla sopivasti vaativa, haastava ja mielenkiintoinen sekä kuorolaisille että yleisölle. Nähtäväksi jää, miten tullaan onnistumaan.

Miten kuoroon voi tulla mukaan sinun johtaja kaudellasi?
– Syyslukukausi alkaa maanantaina 31 elokuuta klo 18 Kauniaisten kirkossa kaikille avoimella harjoituksella, joten voit tulla käymään ja samalla kuulet mitä syksy tuo tullessaan. Toivon, että uusilla laulajilla on aikaisempi kuorotausta ja tahdon mielellään kuulla millainen sointi ja äänenlaajuus kiinnostuneella laulajalla on. Kuoron kaikkia ääniä voidaan täydentää, joten tervetuloa ensimmäiseen harjoitukseen kokeilemaan millaista on laulaa Kauniaisten Kamarikuorossa.

Miten varmistatte laulajien turvallisuuden näinä Corona-aikoina?
– Tulemme kaikessa noudattamaan viranomaisten ohjeita koskien hygeniaa ja turvaetäisyyksiä. Kirkkosali on iso, joten on helppo pitää turvavälejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *