| URHEILU - IDROTT

Handbollen sätter igång -Robin Granlund och Johanna Hilli GrIFK:s toppvärvningar

I mars avslutades handbollssäsongen i förtid, men nu ska den nya säsongen äntligen börja. Grankulla IFK inleder tävlingssäsongen lördagen den 5.9 i hemmagrottan, men hotet om tajtare coronarestriktioner hänger som mörka moln över starten.

Säsongens största och mest betydelsefulla spelartransferer involverar Grankulla i år. Grankulla IFK anställde i juni Johanna Hilli till verksamhetsledare och samtidigt anslöt sig FM-seriens största stjärna till damernas lag. Hilli var förra säsongen en dominerande spelare i HIFK och förväntningarna i återkomsten till fostrarklubben är stora.

Landslagsspelare till GrIFK

Landslagsspelaren Robin Granlund (på bilden framme till höger) är nu GrIFK:s man. Granlund, som kommer från Dicken, är en verklig toppvärvning som bidrar med storlek, räckvidd och eldkraft till Mikael Källmans lag. Granlund har spelat bra redan i träningsmatcherna och kommer att vara viktig för laget.

Nya spelare är också Kalle Kankaanpää och GrIFK-fostrade Christoffer Sjöblom. Målvakten Albert Georgs har slutat och hemmapublikens favorit Anton Karlsson har flyttat till Norge. Grankulla IFK har vunnit träningsmatcherna och laget ser ut att vara i bra fysisk form. Anthony Hellaskoski har ett stort ansvar i målskyttet även den kommande säsongen och stöds av Granlund och vårens komet Alexander Qvist.

HC Tallinn intressant liganykomling

Handbollsligan består av åtta lag den här säsongen, sju finländska lag och estniska HC Tallinn. Grankulla IFK får därmed spela även internationella matcher. HC Tallinn spelar i grundserien men tävlar inte om FM-medaljer.

Informationen just nu är att GrIFK spelar bortamatchen mot HC Tallinn i Estland den 3.10 medan HC Tallinn kommer till Grankulla i december. Eftersom coronaläget kan förändras snabbt i båda länderna kan de här matcherna vara i fara om myndigheterna stramar åt reserestriktionerna.

Inomhusbollsporterna följer även i övrigt strikt regionförvaltningens information och anvisningar för evenemang för allmänheten. Hotbilden är att evenemangens publikantal begränsas ytterligare.

Säsongen börjar med cupen

GrIFK:s herrar inleder säsongen i finska cupen lördagen den 5.9 med hemmamatch mot Åbo IFK. GrIFK var starkare i säsongens träningsmatch och är favorit i matchen. Ligasäsongen börjar en vecka senare i Grankulla.

Damernas säsong inleds i slutet av september med bortamatch mot Atlas i finska cupen.

Kommande matcher i Grankulla:

5.9 kl. 16:00 GrIFK–ÅIFK (Finska cupen)

12.9 kl. 16:00 GrIFK–Sjundeå IF (FM-ligan)

26.9 kl. 16:00 GrIFK–HIFK (FM-ligan)

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *