| URHEILU - IDROTT

Käsipallokausi alkamassa – Robin Granlund sekä Johanna Hilli GrIFK:n huippuhankintoina

Käsipallokausi laitettiin ennen aikojaan pakettiin maaliskuussa, mutta nyt uusi kausi on vihdoin alkamassa. Grankulla IFK avaa kilpailukautensa kotiluolassaan lauantaina 5.9, mutta kauden alkua varjostaa uhka tiukentuvista koronarajoituksista.

Käsipallokauden isoimmat ja merkittävimmät pelaajasiirrot kohdistuivat tänä vuonna Kauniaisiin. Grankulla IFK palkkasi kesäkuussa toiminnanjohtajakseen Johanna Hillin ja samalla SM-sarjan suurin tähti liittyi naisten joukkueeseen. Hilli oli edellisellä kaudella dominoiva pelaaja HIFK:n paidassa ja odotukset paluukaudelle kasvattajaseurassa ovat korkealla.

Maajoukkuemies Robin Granlund GrIFK-paitaan

Robin Granlund (kuvassa edessä oikealla) on nyt GrIFK:n mies. Dickenistä saapunut Granlund on todellinen huippuhankinta, joka tuo Mikael Källmanin joukkueeseen kokoa, ulottuvuutta ja tulivoimaa. Maajoukkuepelaaja Granlund on esiintynyt edukseen jo harjoitusotteluissa ja tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelleen tulevalla kaudella.

Uusina pelaajina joukkueeseen saapuivat myös Kalle Kankaanpää sekä GrIFK:n kasvatti Christoffer Sjöblom. Maalivahti Albert Georgs lopetti pelaajauransa ja kotiyleisön suosikiksi noussut Anton Karlsson siirtyi Norjaan pelaamaan.

Grankulla IFK on pelannut voitokkaasti harjoituskaudella ja joukkue vaikuttaa olevan hyvässä fyysisessä kunnossa. Anthony Hellaskoski kantaa isoa roolia maalinteosta tulevallakin kaudella – tukenaan Granlund sekä viime kevään komeetta Alexander Qvist.

HC Tallinn tuo uutta mielenkiintoa SM-liigaan

Käsipalloliigaan osallistuu tulevalla kaudella 8 joukkuetta. Seitsemän suomalaisjoukkueen lisäksi sarjaan osallistuu myös virolaisjoukkue HC Tallinn, joten Grankulla IFK pääsee pelaamaan tulevalla kaudella myös kansainvälisiä otteluita. HC Tallinn osallistuu runkosarjaan, mutta ei kilpaile Suomen mestaruudesta.

Tämän hetkisen tiedon mukaan GrIFK pelaa vierasotteluna Tallinnassa 3.10 – HC Tallinn tekee puolestaan vastavierailunsa Kauniaisissa joulukuussa. Koska korona-tilanne Suomessa ja Virossa voi muuttua nopeastikin, voi näiden otteluiden toteutuminen olla vaarassa, mikäli viranomaiset kiristävät matkustusrajoituksia.

Sisäpalloilussa seurataan muutenkin tällä hetkellä tarkasti alueviranomaisten tiedotuksia ja ohjeistuksia yleisötilaisuuksien järjestämisestä. Uhkakuvana on, että yleisömäärille asetettaisiin nykyistä tiukempia rajoituksia.

Kausi alkaa Suomen Cupissa

GrIFK-miehet aloittavat kautensa lauantaina 5.9, kun ÅIFK saapuu vieraaksi Suomen Cupissa. GrIFK oli harjoituskauden ottelussa turkulaisia vahvempi ja lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Liigakausi alkaa viikkoa myöhemmin Kauniaisissa.

Naisten joukkueen kausi alkaa puolestaan syyskuun lopussa Suomen Cupin vierasottelulla Atlasta vastaan.

Tulevat ottelut Kauniaisissa:

05.09.2020 klo 16:00 GrIFK – ÅIFK (Suomen Cup)

12.09.2020 klo 16:00 GrIFK – SIF (SM-liiga)

26.09.2020 klo 16:00 GrIFK – HIFK (SM-liiga).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *