| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Koronatestien kasvanut kysyntä on ruuhkauttanut terveysaseman – kaupunki pyytää ymmärrystä

Terveysaseman koronapuhelinpalvelu ja Drive-In –näytteenotto ovat ruuhkautuneet, kaupunki ilmoittaa. Kaupunki pyytää kuntalaisilta ymmärrystä.

 

– Testausaikoja on lisätty ja terveysasemalla on tehty uudelleenjärjestelyjä palvelun sujuvoittamiseksi. Tästä huolimatta esiintyy useamman päivän viiveitä testiin pääsyssä, kaupunki kertoo.

Myös kaupunginjohtaja Christoffer Masar on pyytänyt ymmärrystä.

– Pyydän kaupungin henkilöstön puolesta kuntalaisilta armollisuutta kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita kohtaan. Viittaan tällä erityisesti koulujen, varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöön. Koronatilanne ja siihen liittyvä kansallinen ohjeistus ja sen toimeenpano on pistänyt henkilöstön harvinaisen koville, hän kirjoitti Puskaradio Granissa.

Näin kaupunki neuvoo:

Jos et voi käyttää varattua testausaikaa, on tärkeää, että perut ajan pikaisesti:
puh. 09 8789 1350 ma-pe klo 8-16. Rekisteröimme puhelusi ja soitamme sinulle takaisin. Jos olet saanut testausajan muuhun kuin Kauniaisten toimipisteeseen, esim. Jorviin tai Uuteen lastensairaalaan, voit perua aikasi Vihta- järjestelmään lähettämällä sähköpostin osoitteeseen perukoronanayte@hus.fi. Ilmoita nimesi, varaamasi aika ja puhelinnumerosi. Ethän lähetä sähköpostitse henkilötunnustasi.

Kun epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin!

  1. Soita terveysaseman koronaneuvontapuhelimeen suomeksi 09 8789 1370 ja ruotsiksi 09 8789 1371 (arkisin klo 8-16). Riittää, että soitat kerran. Useampi soitto kuormittaa järjestelmää ja hidastaa palvelua. Rekisteröimme puhelun ja soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.
  2. Iltaisin ja viikonloppuisin ota yhteys Uudenmaan Päivystysapuun, puh 116 117. On tärkeää, että koronavirusneuvontaa tai -testiä tarvitsevat valitsevat puhelinvalikosta linjan 2 (koronavirusneuvonta ja testiajanvaraus).

Myös testitulosten saamisessa on tällä hetkellä viivettä. Testitulosten saaminen kestää tällä hetkellä noin 4-5 päivää. Tuloksen saat tekstiviestillä sen valmistuttua ja voit katsoa sen myös Omakanta.fi-palvelusta. Ruuhkan takia pyydämme, että ette kuormita puhelinlinjoja tiedusteluilla, ellei vastauksenne ole viivästynyt merkittävästi, yli 5 vrk näytteenotosta tai mikäli voinnissanne on huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *