| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nuorten hyvinvointi asialistalla

Kauniaisten kaupunki jatkaa viime perjantain yhteenoton johdosta uusien toimintamallien kehittämistä, joilla edistetään nuorten hyvinvointia.

– Asia on nyt työn alla monissa eri ryhmissä kaupungissa, kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson kertoo.

Kaupungin johtoryhmä kävi maanantaina 17.8. keskustelua tapahtuneesta.

Kaupunki on nyt netissä kommentoinut kaupungin näkökulmasta perjantain 14.8. tapahtumia keskustassa jossa nuoret kokoontuivat koulun alkajaisviikonlopun merkeissä.

Joukko nuoria oli kokoontunut kirjaston viereisille nurmiportaille viettämään iltaa, jossa selkkaus johti poliisin, ambulanssin sekä nuorisopalvelujen saapumiseen paikalle. Tilanne oli hetkessä ohi ja lievästi vahingoittuneet uhrit ohjattiin hoitoon.

Kaupungin nuorisotoimi viestitti tilanteesta välittömästi ao tahoille, poliisille, Espoon nuorisopalveluille (NTR), seurakuntien Saapas-operaatiolle, Kauniaisten kriisiryhmälle sekä kaupungin sosiaali- ja opetustoimille. Tilanteen jälkeen ja seuraavana päivänä nuorisopalvelujen henkilökunta keskusteli paikalla olleiden ja keskustassa liikkuneiden nuorten kanssa tapahtuneesta. Nuorisopalvelujen läsnäolo iltaisin on myös tässä tapauksessa osoittanut tarpeellisuutensa, kun nuorille voidaan tarjota turvallinen olo kaupungilla liikkuessaan, kaupunki kirjoitta nettisivuillaan.

Kaupunki toteaa myös, että paikalla olevat nuoret toimivat hienosti ja vastuullisesti ja olivat yhteydessä nuorisotyöntekijöihin ja poliisiin. Koulut olivat maanantaina valmiita antamaan mahdollista tukea oppilaille.

Kaupunki jatkaa uusien toimintamallien kehittämistä, joilla edistetään nuorten hyvinvointia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *