| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ungas välmående på agendan

Grankulla stad fortsätter att utveckla verksamhetsmodeller för att främja välmåendet bland unga efter incidenten bland ungdomar i centrum i fredags.

– Frågan diskuteras nu i många olika grupper i staden, säger stadens informatör Markus Jahnsson.

Stadens ledningsgrupp diskuterade incidenten på sitt möte på måndagen.

Staden har nu på webben kommenterat händelserna i centrum fredagen 14.8 där ungdomar hade samlats då skolåret hade inletts.

Ungdomar hade samlats vid grästrapporna bredvid biblioteket och kvällen ledde till en incident, där polis och ambulans kallades till platsen och ungdomstjänsterna närvarade. Incidenten utreddes rätt snabbt och de utsatta fördes till vård.

Stadens ungdomstjänster informerade genast polisen, Esbos ungdomstjänster (NTR), församlingarnas Saapas-tjänst, Grankullas krisgrupp samt stadens social- och undervisningstjänster. Ungdomstjänsternas patrull diskuterade med ungdomarna som rörde sig i centrum samma kväll och följande dag om det som hände. Kvällsnärvaron har även i detta fall visat sig vara nödvändig för att ungdomar ska kunna känna sig trygga då de rör sig på stan, skriver staden på webben.

Staden konstaterar också att de ungdomar som var på plats agerade fint och ansvarsfullt och kontaktade ungdomstjänsterna och polisen. Skolorna var beredda på måndagen att stödja elever som behövde stöd.

Staden fortsätter att utveckla verksamhetsmodeller för att främja välmåendet bland ungdomar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *