| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Länsi-Uudenmaan poliisi: Rikoslakirikosten ja hälytystehtävien määrä kasvoi

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle ilmoitettiin vuoden 2020 ensimmäisen puolen vuoden aikana 17 248 rikoslakirikosta. Määrä nousi yli 11 % edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Rikoslakirikosten (pois lukien liikennerikokset) määrä kasvoi yli 15 prosenttia.

– Kesä on ollut hätäkeskuksen välittämien tehtävien osalta varsin kiireinen. Touko – heinäkuun aikana on hätäkeskus välittänyt poliisipartioillemme 2 188 tehtävää enemmän kuin edellisenä kesänä. Häiriökäyttäytymiseen liittyvien tehtävien määrä verrattuna edellisen vuoden kesään on noussut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella 644 tehtävää eli 31 %. Espoossa häiriökäyttäytymisten määrän nousu oli kesällä 462 tehtävää eli 36 %, kertoo poliisipäällikkö Timo Saarinen poliisin tiedotteessa.

Hälytystehtävien määrä on noussut 14,5 prosenttia eli yli 5 000 tehtävää. Määrä on kasvanut ei kiireellisissä tehtävissä, A -tehtävien määrän ollessa samalla tasolla ja A+B -tehtävien vähentyessä vajaa 3 %.

A -tehtävien toimintavalmiusaika on parantunut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella 8,7 minuuttiin ja A+B -tehtävien toimintavalmiusaika on parantunut 2,9 minuuttia eli lähes 18 %.

– A -tehtävissä lyhyin toimintavalmiusaikamme oli Kauniaisissa 6,3 ja pisin Inkoossa 17,6. A+B -tehtävissä lyhyin toimintavalmiusaikamme oli Kauniaisissa 11,7 ja pisin Hangossa 23,8 minuuttia, kuvailee poliisipäällikkö Saarinen asukkaille toteutettuja kiireellisiä hälytyspalveluita.

Omaisuusrikosten kokonaismäärä on kasvanut 19 prosenttia. Omaisuusrikoksia on kirjattu 8 525 kappaletta, joka on 1 364 rikosta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ryöstöjen määrä on kasvanut noin 24 prosenttia. Poliisille on ilmoitettu tänä vuonna ryöstöjä yhteensä 73 kappaletta.

– Nuorten, alle 18 -vuotiaiden, tekemien ryöstöjen määrä on vähentynyt Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Toivomme tämän suuntauksen jatkuvan myös syksyllä, toteaa Saarinen.

Asuntomurtojen määrä laski Länsi-Uudenmaan alueella noin 27 prosenttia. Tänä vuonna on kirjattu asuntomurtoja 82 kappaletta, kun viime vuonna niitä oli kirjattu tähän aikaan 112 kappaletta. Koronatilanteen matkustusrajoituksilla on ollut suora vaikutus liikkuvan rikollisuuden vähentymiseen. Koronan aikana lisääntynyt etätyö ja kotona oleminen on myös vaikuttanut asuntomurtojen määrän vähentymiseen.

Väkivaltarikosten määrä on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna on kirjattu 1 355 väkivaltarikosta.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *