| YLEINEN - ALLMÄN

Kaksi uutta koronatapausta: Kasavuoren koulussa siirrytään poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Kasavuoren koulussa ilmaantui maanantaina aamulla covid-19-virukseen liittyvä massa-altistuminen ja tautirypäs, kaupunki tiedottaa. Kauniaisten tartuntatautilääkäri on tehnyt päätöksen tarpeesta siirtyä poikkeuksellisiin järjestelyihin koulussa.

Päätös on tehty epidemian leviämisen hillitsemiseksi.

– Sivistystoimenjohtajan päätöksellä Kasavuoren koulu siirtyy poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ajalla 14.9.-25.9., jolloin oppilaat ovat etäopetuksessa.  Poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Koulu tiedottaa huoltajia etäopetusjärjestelyistä Wilman kautta, tiedotteessa sanotaan.

Kotikunnan tartuntatautiyksikkö tulee olemaan yhteydessä karanteeniin asetettuihin ja heidän perheisiinsä.

Sivistystoimenjohtaja Heidi Backmanin mukaan kyseessä on kaksi uutta koronatapausta koulussa. Kaupunki tiedotti perjantaina yhdestä tapauksesta, mutta nyt on siis tullut kaksi lisää.

Kuinka monta alistunutta koulussa on?

– Minulla ei ole tarkkoja lukuja tässä vaiheessa, mutta kyseessä on yksi uusi luokka. Perjantaina kaksi luokkaa jäi kotiin. Tämän lisäksi myös muita yksittäisiä oppilaita on altistunut. Altistuminen on tapahtunut sekä koulussa, että vapaa-ajalla.

Kaupunki suosittelee kaikille Koronavilkun lataamisen puhelimelle. Sen avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Abiturientit ovat olleet jo kaksi viikkoa etäopetuksessa. Tänään alkoivat syksyn kirjoitukset, mihin kaikki onnistuvat osallistumaan.

Kauniaisten tartuntatautitiimi ja sivistystoimi seuraa tilanteen kehittymistä ja antaa tarvittaessa uusia ohjeita.

Päivitetty 14.05.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *