| YLEINEN - ALLMÄN

Två nya coronafall: Kasavuoren koulu inför specialarrangemang i undervisningen

I den finskspråkiga skolan Kasavuoren koulu har en massexponering och smittoklunga med covid 19-virus uppdagats på måndagsmorgonen. Grankulla stads epidemiolog har fattat beslut om behovet att ta i bruk specialarrangemang i skolan.

Beslutet har tagits för att hindra att smittan sprids vidare.

– Med bildningsdirektörens beslut införs specialarrangemangen i Kasavuoren koulu för tiden 14-25.9, varvid eleverna får undervisning på distans. De elever som har beslut om specialundervisning får närundervisning. Skolan informerar vårdnadshavarna om distansundervisningen via Wilma, informerar staden.

Hemkommunens epidemiologiska enhet kontaktar dem som försatts i karantän och deras familjer.

Bildningsdirektör Heidi Backman uppger att det handlar om två nya smittofall i Kasavuoren koulu. I fredags informerade staden om ett fall, men nu har två nya uppdagats.

Hur många har exponerats?

– Jag har inte exakta siffror i detta skede, men det handlar om en klass utöver de två klasser som redan i fredags blev hemma. Det finns också enstaka elever utöver detta som exponerats. Exponering har skett både på fritiden och i skolan.

Staden rekommenderar att alla laddar ner Coronablinkern på sin mobil. Den ger info ifall man enligt appen utsatts för exponering.

Abiturienterna har redan fått distansundervisning i två veckors tid. I dag inleddes höstens studentskrivningar i vilka alla abiturienter deltar.

Grankullas epidemiologiska team och bildningssektorn följer med hur läget utvecklas och kommer vid behov med nya direktiv.

Texten uppdaterad kl. 14.10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *