| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen sotelaista: Kolmiportaiseen hallintoon siirtyminen ei ole tarkoituksenmukaista

Kauniaisten valtuusto hyväksyi maanantain kokouksessa lausunnon hallituksen uudesta sote-ehdotuksesta. Uudistuksen taloudelliset vaikutukset ovat valtuuston mukaan Kauniaisten kaupungille kestämättömiä.

Kaupungin lausunto hallituksen esittämästä laista on pitkä ja perusteellinen, mutta sen lisäksi valtuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen kriittisen lausunnon, joka valtuuston enemmistön mukaan kiteyttää kaupungin mielipiteen:

 ”Kauniaisten kaupunki katsoo, että kolmiportaiseen hallintoon siirtyminen ei ole Suomessa tarkoituksenmukaista. Kuntapohjainen nykyinen sote-järjestelmämme on kansainvälisesti vertaillen toimiva ja kustannustehokas ja yliopistosairaalat sekä HUS toimivat Suomessa hyvin. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun kokoamista suurempiin kokonaisuuksiin olisi parempi jatkaa hallitusti ja ongelmia tulisi korjata kuntapohjaista nykyjärjestelmää kehittämällä.

 Uudistuksen taloudelliset vaikutukset ovat Kauniaisten kaupungille kestämättömiä, ja vaarantavat hyvin toimivan yhteisön säilymisen itsenäisenä kuntana.” 

Valtuusto päätti myös valtion ja Helsingin seudun kuntien välisestä maanäytön, asumisen ja liikenteen, ns. MAL-sopimuksesta vuosille 2020-2031 sekä kaupungin osallistumisesta tulevan kaupunkiradan rakennussuunnittelukustannusten EU-avustuksen hakemiseen.

Valtuusto totesi myös, että Kauniainen suurimmilta osin on täyttänyt sille aikaisemmissa MAL-sopimuksissa asetetut asuntotuotanto- ja kaavoitustavoitteet ja että Kauniaisilla pinta-alaan suhteutettuna on maan kunnista jo toiseksi eniten asukkaita.

Valtuuston mielestä kaupunkirata ei paranna kauniaislaisten palvelutasoa ja että tuleva mahdollinen mittava investointi tulee suhteuttaa kauniaislaisten radasta saamaan hyötyyn.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *