| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Maatila tuli kaupunkiin

Riitta Metsola on avannut käsityöliike Maalaispuodin kauppakeskus Granissa kahden vuoden tauon jälkeen.

– Mieltä jäi tuolloin kaihertamaan asiakkaiden haikeus liikkeen lopettamisesta. Kauniaisissa arvostetaan suomalaista käsityötä, Metsola toteaa ja kertoo, että nyt samat asiakkaat ovat ottaneet hänet ilolla vastaan.

Suomenlampaan pesty ja karstattu villa – eli varvasvälivilla on vanha perinteinen hoitokeino. Lampaan villa pitää varvasvälit auki ja lampaan oma rasva, lanoliini, hoitaa mahdollisia haavaumia.

Alun perin espoolaisella Metsolalla on yli 30 vuoden yrittäjätaustassaan muun muassa sisustussuunnittelua ja ompelua. Metsolan luomuksissa on asteltu vihille ja pyörähdetty presidentinlinnan tanssiparketilla. 13 vuotta sitten Espoon-koti vaihtui lammastilaksi Karjalohjalle ja Metsola perusti BÄÄ-tuote® -tavaramerkin, jonka alla hän jatkojalostaa tuotteita omien lampaiden villasta.

– Parhaimmillaan meillä oli 60 lammasta, ja olemme keskittyneet pääasiallisesti villan ja villatuotteiden valmistamiseen. Yksi kysytyimmistä ja myydyimmistä tuotteistamme on varvasvälivilla, Metsola kertoo. 

Monella ihmisellä on tiukat varpaan välit ja ilma ei pääse kiertämään, jolloin ne saattavat hautua rikki. Lampaan villa pitää varvasvälit auki ja lampaan oma rasva, lanoliini, hoitaa mahdollisia haavaumia. Pesen villasta pois ulkoisen lian siten, että lanoliini jää, hän tarkentaa.  

– Näyttää siltä, että kaikki se, mitä alkuun olen tehnyt harrastemielessä onkin sitten muuttunut työksi, Metsola naurahtaa.

Eri konsepti

Maalaispuoti avautui nyt hieman eri konseptilla kuin kaksi vuotta sitten. Myynnissä on käsitöiden, lisäksi myös antiikkia. Metsola edellyttää myytävien tuotteiden olevan ennen kaikkea laadukkaita.

– Laaduttomia räpellyksiä en myyntiin ota, Metsola sanoo napakasti ja kehuu samaan hengenvetoon ahkeria ja tehokkaita pienkäsityöläisiä, jotka Metsolan lisäksi valmistavat tuotteita myyntiin. Heitä on noin parikymmentä, Metsola kertoo.

Käsityöt ovat kotimaisia, hunajatuotteet tulevat Salosta, luomuhillot, – hyytelöt ja -mehut Karjalohjalta. Ainoastaan oliivit ja oliivituotteet tulevat Kreetan saarelta. Viljelijä on Metsolan ystävän tuttu ja tämä ystävä käy tuon tuostakin henkilökohtaisesti oliivitilalla, joten laatuun voi luottaa. 

Metsolalla on liikehuoneistosta toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Kauppa on auki maanataista lauantaihin.

– Yrittäjän leipä on täysin riippuvainen asiakkaista ja asiakaskato on yrittäjän painajainen. Toivon voivani pitää Maalaispuotia tässä mahdollisimman pitkään, Metsola sanoo.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *