| YLEINEN - ALLMÄN

Ny företagare vill anställa fler

Bahaar Services heter ett nytt företag i Grankulla som i framtiden ska samarbeta med GraniHelp. Bakom företaget står Husain Pazhohan som tillsammans med sin bror Rahman kom till Finland som flyktingar från Afghanistan för fem år sedan.

 

Husain Pazhohan säger att han lyckligtvis nog hittade Grankulla där han träffade många underbara familjer, som han senare blivit god vän med.

– Tack vare goda vänner här kom vi också i kontakt med GraniHelp, berättar Husains fru Madiha Saeed.

Han jobbar nu deltid, en dag i veckan, på företaget Come to Finland, som grundats av Magnus Londen och som bl.a säljer reseaffischer. När han insåg att det finns en marknad för hemtjänster av olika slag och att det dessutom finns många andra invandrare som går arbetslösa så valde han att starta eget.

Madiha Saeed, Husain Pazhohan och Elena Vainio. Det nya företaget hjälper till med hemtjänster av olika slag; städar, målar, sköter trädgården osv. Hittills har de haft några kunder.

– Målet är nu att anställa även andra invandrare. Planen är att Bahaar Services i framtiden också ska rikta sig till företagskunder och ha 10–12 anställda, berättar Husain Pazhohan, som förstår finska, men tillsvidare själv helst talar engelska.

Engelska används också på företagets webbplats.

– Men den ska också komma på både finska och svenska, säger företagaren som också har erfarenhet av städbranschen under sina år i Finland.

Tills sin hjälp har Husain Pazhohan Elena Vainio på GraniHelp, som ska hjälpa till med att komma igång. – Det här är litet av en fadderverksamhet, säger hon. Tanken är att GraniHelp ska hjälpa till med att utbilda t.ex. städare som ska jobba för det nya företaget och även var ett stöd i administrativa ärenden och språkfrågor.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *