| URHEILU - IDROTT

GrIFK kvar i Tvåan efter exceptionell fotbollssäsong

Det blir matcher i Herrtvåan i fotboll i Grankulla även nästa år. Ännu i mitten av september såg det allt annat än klart ut att Grankulla IFK håller sin serieplats, men laget har visat stigande form mot slutet av säsongen.

Medan kvällarna blev mörkare hittade killarna formen och på fyra matcher blev det tre segrar och en oavgjord match. Grädde på moset blev en hemmaseger med 5-1 över FC Jazz.

Säsongen har varit exceptionell när man på grund av vårens coronabegränsningar startade matcherna utan den normala lagträningsperioden. Seriesystemet hade också förändrats. Lagets manager och spelare Petter Meyer (till vänster på bilden) säger att säsongen varit märklig.

– Mycket utmanande på alla sätt. Corona påverkade säsongen hårt och det kändes i början som att vi inte vara alls färdiga.

Jari Europaeus har tränat Grankulla IFK denna säsong.

Början av säsongen var också svår för GrIFK, som tränas av Jari Europaeus. Poängen kom inte som man önskade. Topplaceringarna gick inte att uppnå, men säsongen slutar ändå i positiva tecken.

– När vi väl fick upp farten visade vi att vi kan vinna över vem som helst i den här serien, säger Meyer.

Det har varit mycket jämnt i Tvåan och många lag var länge med i nedflyttningskampen. Medan GrIFK säkrade serieplatsen får lokalkonkurrenten FC Espoo ta ny fart ett steg lägre nästa år. HJK Klubi 04 var i egen klass och avancerar till Ettan.

Säsongens succéspelare

Grankulla IFK:s största stjärna i år var anfallaren Daniel Langhoff, som är lagets bästa målskytt. Han har också genom säsongen legat högt uppe i Tvåans skytteliga. Meyer berömmer sin anfallarkollega:

– Daniel är en verkligen effektiv spelare på Tvåans nivå och klarade sig bra även i Ettan. Han har fostrats i vår klubb och är en mycket viktig spelare för klubben.

Av de andra som lyckades nämner Meyer mittfältaren Janne Törmänen och försvararen Anton Lindblad. Törmänen spelade fulla minuter från match till match, gjorde en stark säsong och uppskattas högt av det egna laget.

Eftersom det gick långt in i säsongen innan Grankulla IFK säkrade serieplatsen har man ännu inte beslutat något om tränaren för nästa säsong. Efter att serieplatsen säkrades har de egna juniorerna i större utsträckning fått vara med i lagets träningsgrupp och visa upp sig för både tränare och lagledning.

Säsongens sista match spelar Grankulla IFK hemma på centralplanen lördagen den 31.10. Matchen börjar kl. 14 och motståndare är Atlantis FC.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *