| URHEILU - IDROTT

Poikkeuksellinen jalkapallokausi päätökseen – GrIFK säilytti vaikeuksien jälkeen sarjapaikkansa

Kauniaisissa nähdään myös ensi kaudella Kakkosen pelejä. Vielä syyskuun puolivälissä sarjapaikka näytti kaikkea muuta kuin varmalta, mutta Grankulla IFK esitti hienon nousun loppukaudesta.

Iltojen pimetessä vire löytyi -neljästä ottelusta 3 voittoa ja tasapeli, huipentuen sarjapaikan varmistaneeseen 5-1 FC Jazz-kotivoittoon.

Päättyvä kausi oli poikkeuksellinen, kun kevään koronarajoitusten takia kauteen lähdettiin ilman normaalia joukkueharjoittelujaksoa ja samalla sarjajärjestelmä oli laitettu uuteen uskoon. GrIFK-joukkueen manageri ja luottopelaaja Petter Meyer (kuvassa vasemmalla) kertoo kauden olleen eriskummallinen.

– Tosi haastava kausi kaiken kaikkiaan. Korona iski kovasti kauteen ja tuntui, ettemme olleet ollenkaan valmiita kauden alkaessa.

Jari Europaeus valmensi Grankulla IFK:ta kuluneella kaudella.

Alkukausi oli Jari Europaeuksen valmentamalle GrIFK:lle vaikea, eikä pisteitä tullut toivotusti. Kärkisijat karkasivat joukkueelta, mutta lopulta kausi päätetään positiivissa tunnelmissa.

– Kun päästiin vauhtiin, niin osoitettiin että voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa, Meyer kertoo.

Kakkosen kausi oli kuluvalla kaudella todella tasainen ja putoamistaistelussa oli pitkään monta joukkuetta. Siinä missä GrIFK selvisi sarjasta kuivin jaloin, lähtee ”paikalliskilpailija” FC Espoo hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa. HJK Klubi 04 oli sarjassa omaa luokkaansa ja nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

Kauden onnistujat

Grankulla IFK:n suurin tähti kuluneella kaudella oli hyökkääjä Daniel Langhoff. Joukkueen paras maalintekijä oli läpi kauden myös koko sarjan maalipörssin kärkisijoilla. Myös Meyer kehuu hyökkääjäkollegaansa:

– Daniel on todella tehokas pelaaja Kakkosen tasolle ja pärjäsi myös hyvin Ykkösessä. Oma kasvatti ja tosi tärkeä pelaaja seuralle.

Muista onnistujista Meyer nosti esiin Janne Törmäsen sekä puolustaja Anton Lindbladin. Joukkueen keskikentällä täydet minuutit pelistä toiseen pelannut Törmänen pelasi vahvan kauden ja on suuressa arvossa omassa joukkueessaan.

Koska Grankulla IFK:n sarjapaikan varmistuminen venyi pitkälle syksyyn, ei seuraavan kauden valmentajaratkaisuja ole vielä tehty. Sarjapaikan varmistuttua oman organisaation juniorit ovat päässeet isommassa määrin mukaan joukkueen harjoitusryhmään, antamaan näyttöjä valmennuksella sekä joukkueenjohdolle.

Grankulla IFK:n kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 31.10 Kauniaisten keskuskentällä. Klo 14 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Atlantis FC. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *