| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huvudstadsregionen gav riktlinjer om nya metoder för att hejda spridningen av coronaviruset inom hobbyverksamheten

Målet är att barns och vuxnas hobbyverksamhet kan fortsätta så tryggt som möjligt.

Från och med måndagen den 2 november 2020 kommer städerna att kräva att alla över 15 år använder munskydd i de lokaler för inomhusmotion som städerna driver. Förutom under idrottsprestationen ska munskyddet användas under hela vistelsen. Användning av munskydd krävs inte av personer som inte kan använda munskydd på grund av sitt hälsotillstånd. Personens egen anmälan om saken anses vara tillräcklig.

– Skyldigheten gäller all inomhusmotion, till exempel förenings- och hobbybruk av skolornas idrottslokaler. Ishallar utgör också lokaler för inomhusmotion, sägs det i ett pressmeddelande.

Grankulla stad följer gruppens rekommendationer. Inom all hobbyverksamhet har det redan genomförts och kan det ännu genomföras fler ändringar som minskar risken för att viruset sprids. Målet är att barns och vuxnas hobbyverksamhet kan fortsätta så tryggt som möjligt.

– Grankulla stads fritidssektor närmar sig nu klubbarna och föreningarna i frågan, meddelar staden.

De nya riktlinjerna har också behandlats tillsammans med Finlands största städer, alltså C21-städerna. I majoriteten av C21-städerna följer man motsvarande riktlinjer som passar stadens egen epidemiologiska situation. Städerna ger själva mer information om sina egna riktlinjer och strävar efter att ha så enhetliga riktlinjer som möjligt med hänsyn till den epidemiologiska situationen.

Om epidemins upptrappning fortsätter eller om de nuvarande anvisningarna och riktlinjerna visar sig vara otillräckliga kommer anvisningarna att granskas på nytt.

Läs mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *