| KAUPUNKI - STADEN

Stadsdirektören: Jag ber er alla ta situationen med det allvar den kräver

Grankulla stad har beslutat om nya restriktioner för att förhindra spridningen av coronaviruset. Gymnasierna övergår till distansundervisning och biblioteket har begränsad verksamhet.

 

Hela Nyland har nu övergått till den så kallade spridningsfasen av coronaepidemin och även i Grankulla har det under de senaste två veckorna skett en klar ökning av antalet coronafall. I huvudstadsregionen, Grankulla och Nyland i största allmänhet har man därmed för i huvudsak tidsperioden 30.11-20.12 tvingats ta i bruk klart tuffare restriktioner och anvisningar än hittills sedan sommaren.

Enligt stadsdirektör Christoffer Masar kan dock inga restriktioner eller anvisningar hindra sjukdomen från att spridas ifall inte kommuninvånarna tar dem på allvar.

– Nu är det en kritisk tidpunkt för att stävja en spridning av coronaepidemin. Utöver begränsningarna kan var och en genom sin egen verksamhet förbättra säkerheten och minska risken för att sjukdomen sprids. Användning av munskydd, att minska de sociala kontakterna och att söka sig till test också vid lindriga symptom bidrar till att stoppa smittokedjorna. Jag ber er alla ta situationen med det allvar den kräver, säger han.

Köpcentret hoppas på masker 

Enligt direktiven till köpcentren ombeds de stänga allmänna områden. I köpcentret Grani finns inte sådana, till exempel lekplatser, vilket enligt köpcentrets chef Heli Vainio betyder att verksamheten fortsätter som tidigare.

– Vår personal använder masker och vi hoppas att kunderna gör det samma, säger hon till KG.

Stadshuset stängs

Alla publikevenemang och allmänna möten inom- och utomhus förbjuds för en viss tid, dock så att allmänna evenemang och möten med högst 10 deltagare får ordnas, förutsatt att säkerheten kan garanteras i enlighet med anvisningarna från undervisnings- och kulturministeriet och THL

De offentliga lokalerna stängs för perioden 30.11-20.12 med undantag av nödvändiga funktioner. Biblioteket kommer att ha en viss begränsad verksamhet, och informerar närmare om den.

Gymnasierna övergår till distansundervisning.

All organiserad hobbyverksamhet (inklusive grundläggande konstundervisning) avbryts inomhus och all hobbyverksamhet för 20 år fyllda också utomhus. Det här gäller perioden 30.11-20.12. Grankulla musikinstitut och Grankulla bildkonstskola ordnar i mån av möjlighet verksamhet på distans.

Stadshuset är stängt 30.11-20.12.2020.
– Vi sköter nödvändiga kundbesök vardagar kl. 8 – 15.45. Ring gärna först eller kontakta infodisken per telefon för att komma in, tfn 050 411 6415, skriver staden på sin hemsida.

Läs mera om de nya restriktionerna på stadens webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *